Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

Terörün gözü var

Terörün gözü var
 

TERÖR KULLANIR


Tüm terör örgütlerinin amacı, aynıdır.

Sende gözü var. Evladında gözü var.

Malında.. mülkünde.. yurdunda.. yuvanda.. ülkende..

Mutluluğunda.. huzurunda.. eşinde.. aşında her şeyinde gözü var.

Zira terör, her zaman ve her yerde, maddiyat ve para peşindedir !

Terörün temelinde, ekonomik çıkarlar yatar.

Ülkeler arasındaki sorunların ana sebebi de, zaten menfaattir.

Kişiler arasındaki anlaşmazlıkların nedeni de aynıdır.

Terör ve terörist ;

ne dini-dili, etnik kimliği..

ne memleketi-milleti, ne kişiliği..

ne bir ırkı-rengi ne de ortak insani bir değeri benimser.

Onun için hiç bir şeyin önemi yoktur.

O, tüm değerleri istismar eder, kullanır.

Terör, kullanır !

Her şeyi kullanır.

Anasını da kullanır.. tanasını da !

Sosyal hayatı, ekonomiyi, siyaseti,  inançları,  etnik kimlikleri, mezhepleri  ve halkın  yaşam koşullarını, hep kullanır.

Amacına ulaşmak için, her şeyi araç olarak kullanır.

Sonuç olarak ;  suçsuz, masum ve savunmasız milyonlarca insan,  terör şiddetinin ruhsal, bedensel ve ekonomik mağdurları olarak, ortada kalır.

Bugün, yurdumuz başta olmak üzere tüm dünya ülkeleri ; sayıları dahi sayılamayacak kadar, milyonlarca terör mağduruyla doludur.

Kısa bir süre geçtikten sonra unutulan, destek verilmeyen ve yardım eli uzatılmayan bu insanlar,  adeta kendi kaderlerine terk edilmiş durumda kalırlar.

Her gün dünyanın değişik ülkelerinde, gaddarca şu veya bu nedenlerle, binlerce masum ve  suçsuz insan acımasızca öldürülmektedir.

Fakat bunlar bir çok sebepten dolayı,  yeterince duyulmuyor ve dünya kamu oyunda yeterince yankı bulmuyor.

Paris'teki son terör eylemi ise, dünya kamu oyunda özellikle teröre kayıtsız kalan Avrupa Birliği'nin refah ülkelerinde, oldukça büyük yankı ve endişe uyandırdı.

Dünyada onurluca yaşayan, sağduyu sahibi her insan ;  bu ve benzeri tüm gelmiş-geçmiş ve devam etmekte olan terör eylemlerini lanetliyor, kınıyor ve kınamaya da devam edecektir.

Her aklı başında olan insanın da yapması gereken zaten budur.

Terör meselesine önyargısız yaklaşmak ve şiddetin her türlüsünü kınamak, insan olmanın bir gereğidir.

Sebep her ne olursa olsun, bir terör eylemi ve terörist asla haklı gösterilemez ve gösterilmemelidir.

Bugün ülkemiz Türkiye'de ve dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan her bir Türk vatandaşı, dünden daha tedirgin ve yarınlarına da, daha endişeyle bakmaktadır.

Endişelenmelerinde hiç de haksız olmayan vatandaşlar, kendilerini ve çocuklarını korumada maalesef yetersiz kalmakta ve devletten tam bir destek alamamaktadırlar.

Bir çok aile gerçekten yalnız kalmakta ve bireysel çabaları da çoğu kez, fayda sağlamamaktadır.

Zira, teröre ve teröriste karşı bireysel mücadele yapmak neredeyse, günümüzde  imkansız bir hale gelmiştir.   

Sınır tanımayan, çok boyutlu ve ahtapot kollarıyla her yere uzanan terörle,  ORTAKLAŞA  mücadele etmek, kesinlikle bir zorunluluk halini almıştır.

Bugün gerek dünya genelinde ve Avrupa Birliği ülkelerinde ve gerekse Türkiye'de teröre karşı ortak bir tavır ve anlayış maalesef bulunmamaktadır.

Halbuki, teröre karşı ülkelerin ortak mücadelesi etmesi, kaçınılmazdır.

Bugün bir ülkenin terörist dediği bir örgüte, diğer bir ülke farklı bakıp destek veriyorsa, bu işte büyük bir yanlışlık var demektir.

Bence, böylesine uluslararası nitelik kazanmış terör belasına, uluslararası örgütlerde birleşerek mücadele edilmelidir.

Örneğin, NATO bünyesinde, teröre karşı bir organizasyon oluşturulmalı ve tüm dünya ülkeleri teröre karşı birlikte ortak bir mücadele yürütmelidir.

Nato'da oluşturulacak böylesi otoritesi olan bir Komite, küresel bir sorun olan terörü, tüm dünya ülkelerinin temsilcileriyle katılacağı bir FORUM'da ele almalı ve stratejisini ortaklaşa tespit etmelidir.

Dünyanın her bir yerindeki, her bir bireyi,  gün geçtikçe tehdit ve tedirgin eden bu terör belasından kurtarmanın tek yolu, birlikte verilecek ORTAK MÜCADELE ile olur.

Her şeyi devletten ve uluslararası kurulmuş veya kurulacak olan örgütlerden beklemek de, mantıklı bir beklenti değildir. 

Türkiye'de terör konusunda başta her çocuklu aile olmak üzere, tüm vatandaşlar bir birlerine sahip çıkmalı ve yaşadıkları  sorunları ilgili kamu görevlileriyle güncel olarak  paylaşmalıdır.

Yurtdışında yaşayan milyonlarca vatandaşımız da, aynı yolu takip edecekler ve  özellikle çocuklarına daha fazla zaman ayırıp ilgileneceklerdir.

Ülkelerin ve insanların karşılıklı olarak bir birlerini devamlı suçlamaları yerine, birbirleriyle daha etkin bir  iş-birliği yapmalarını ve diyalog içerisine girmelerini  ümit ediyor, tüm terör eylemlerini ve teröristleri bir defa daha şiddetle kınıyorum.

 

Feridun Hayati Ünüvar 

Köyceğiz, 15 ocak 2015  

 
Toplam blog
: 14
: 72
Kayıt tarihi
: 21.08.13
 
 

Öğretmen - Hukukçu - Tercüman- Sosyal Danışman ve  Serbest Yazar. Türkiye'de 6 yıl öğretmenlik ya..