Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '10

 
Kategori
İnançlar
 

Tesadüfler neler yapabilir...Hiçbir şey!!!

Tesadüfler neler yapabilir...Hiçbir şey!!!
 

Bir Darwinist'e göre milyonlarca harfi caddeye serpsek, bu harflerin hepsi bir gazete sayfasındaki gibi anlamlı yazılar oluşturabilir(!)

İnsanın tek bir DNA molekülünde bir milyon ansiklopedi sayfasını dolduracak bilgi bulunmaktadır. Bu bilgilerin tamamı çok önemli bir sıralamaya sahiptir. Bunun kör bir tesadüf eseri olduğunu söylemek mümkün müdür? Darwinist anlayışa göre bu olağanüstü olayın tesadüfen gerçekleşmesi mümkündür.

Darwinizm bütün dünya milletleriyle alay eden, onları adeta çocuk kandırır gibi kandırdığını sanan bir ideolojidir. Tesadüfün ilahi bir akıl gibi sunulduğu bu düşüncede, tesadüf dünyadaki bütün insanların aklından daha çok akla sahip muazzam bir deha olarak gösterilr.

Kendilerini tesadüf çıkmazının içine sokarak, çevrelerindeki yaratılış kanıtlarını görmezden gelenlerin, kendilerini ve yaşadıkları evreni yaratan Yüce Allah'ın apaçık olan varlığını kabul etmemek için ne tür bir mantık bozukluğu içinde oldukları çok açıktır.

Tesadüf matematiksel bir terim ve bir şeyin tesadüfen gerçekleşip gerçekleşemeyeceği olasılık hesapları ile anlaşılır. Peki acaba bize yaşam olanağı veren bir evrenin tesadüfen oluşması, bütün fiziksel değişkenler bir arada düşünüldüğünde, kaçta kaç ihtimaldir dersiniz?..

Bu sayıyı ünlü İngiliz matematikçi Roger Penrose hesaplamıştır. Tüm fiziksel değişkenleri hesaba katmış, bunların kaç farklı biçimde dizilebileceğini dikkate almış ve içinde canlıların yaşayabileceği bir ortamın oluşmasının, Big Bang'in diğer muhtemel sonuçları içinde kaçta kaç ihtimale sahip olduğunu tespit etmiştir.

Penrose'un ulaştığı sonuç, 1010123 de bir ihtimal! Bu sayının ne anlama geldiğini düşünmek bile zor. Matematikte 10123 şeklinde yazılan bir rakam, 1 sayısının yanına 123 tane sıfır gelmesiyle oluşuyor. Ve bunun matematikte bir tanımı, adı yok.

Roger Penrose, akıl sınırlarını çok aşan bu sayı hakkında şu yorumu yapıyor: <ı>"Bu sayı, yani 1010123 de bir ihtimal, Yaratıcı'nın amacının ne kadar keskin ve belirgin olduğunu bize göstermektedir. Bu gerçekten olağanüstü bir sayıdır."

Önyargısız, hiçbir ideolojinin etkisi altında kalmadan, sadece aklını ve mantığını kullanan her insan, bilim ve uygarlıktan uzak toplumların hurafelerini andıran, zaman ve tesadüf ilahlarının tüm evreni oluşturduğunu savunan evrim teorisinin, inanılması olanaksız bir iddia olduğunu kolaylıkla anlar. Evet Yaratıcı'nın keskin ve belirgin bir amacı vardır. O'nun sonsuz gücünü kavrayamayan, anlayışlarının kapanan ve gerçekleri görmeyen, acizliklerini unutup Rabb'ine karşı büyüklenenler kayba uğrayacaklardır.

Editöre Not: Kapatılan blogumdaki -daha önce yayına alınmış olan- yazılarımı bu bloguma ekliyorum. Eklediğim bütün metinler -bana aittir.

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..