Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '11

 
Kategori
Sinema
 

Tesadüfün Bu Kadarı Komik

Tesadüfün Bu Kadarı Komik
 

Arkadaş ben bir masal filmi çekeceğim ve bu filmde kafayı tesadüflere takacağım deseniz bile "Aşk Tesadüfleri Sever" filmi kadar tesadüfleri bir araya getirmeniz oldukça zor, yani tabirimi bağışlayın asıl kız Deniz ve asıl oğlan Özgür neredeyse tuvallette bile karşılaşacaklar.

Sanatta aşk her zaman getirisi olan bir konudur, bu konuyu çamura bulasan da iş yapar. Bu kadar tesadüfü başka bir konulu filmde yapmaya kalk; gişe de sana öyle bir tesadüf yaparki şaşırırsın. Filmin 70 li yıllardaki esnaf ve mahalle ortamı çok güzel verilmiş bununla birlikte tesadüfler % 75 azaltılsaydı dört dörtlük bir aşk filmi olacaktı diye düşünüyorum fakat bu kadar tesadüf eski yeşilçam filmlerini bile aratıyor; hani oğlan ve kızdan biri kör oluyor diğeri görmesini sağlıyor felan.

Bunun dışında filmin diyalogları ve verilmesi gereken hava konusunda bir diyeceğim yok oldukça başarılı, oyunculuk çok iyi fakat gerçekçilik bakımından "İncir reçeli" filmi ile kıyaslama bile yapılamaz. Yine de "Issız Adam, İncir reçeli, Aşk tesadüfleri sever" gibi aşkı ön plana çıkaran filmlerin gişe başarısı sevindirici çünkü sinemanın büyük projelere imza atması için bu şart. Bu tarz filmler ne denli kötü olursa olsun duygu bombardımanları ile kent insanının soğuyan yüreğini güldürür, hayat verir ve "Testere" tarzı filmlerin yapılmasından her zaman daha yararlıdır. Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..