Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Testere 7'ye 11 yıl

Testere 7'ye 11 yıl
 

11 yıl çoğu insan için uzun bir süre gelebilir. Çoğu insana son 11 yılda neler yaptın dense, cevabı sizce kaç dakika sürer? 11 dakika mı? Ya da bir meslekte 11 yıl tecrübesi olanın kıymeti biraz fazladır ve sözü genelde dinlenilen bir yıldır 11 yıl. Zamanın 180 km. hızla ilerlediği bu küresel dünyada çoğu meslekte 11 yıl tecrübe uzun gelebilir. Ve o mesleğe yeni başlayanlar için daha çok uzun bir süreymiş gibi gelmesi normaldir.

Evladını yitirmiş bir annenin üzüntüsü sizce 11 yılda bitebilir mi? Çocuğu için 20 yılını harcayan bir ailenin evlat acısına 11 yıl yeterli midir?

11 milyona aldığı testere ile hayvanca bir şekilde öldürdüğü kız arkadaşını 11’e bölen bir katilin bu ülkedeki cezai hükmü 11 yıla tekabül ediyor. 11’e bölünmüş bir evlat acısının soğumasının zamanı Türk Ceza Kanunu’na göre 11 yılmış. Yüzlerce annenin halen unutamadığı bir vahşiye “çocuk” muamelesi yapmak o katilin annesine yakışır da yüzlerce anneyi savunan savcıya yakışmıyor. Ve yakıştıramıyorum!

Eften-püften sebeplerle, delilin somut olmadığı olaylara 40 yıl, 50 yıl ya da müebbet talep eden savcılarımızın bu tutumu ile nerede, nasıl, ne şekilde ve kimler ile yaptığı ta işin başından beri belli olan bir olaya 20 yıl talep etmek ve katilin babasını beraat ettirmek bana hukuki gelmiyor. Hukuk, vicdandır. Hukuk, yüreklerimizi soğutan bir mekanizmadır. Hukuk, o testereyi vereni de, o testereyi tutan eli de, o ele yardım edeni de görendir, bilendir ve o ele tuz basandır.

Katilin soyadı GARİPOĞLU olmasaydı bu ceza nasıl olurdu? Soruyu düşünürken dahi ürperdim!

O malum katil teslim olduğu zaman, “Garipoğlu cinayetinin garip avukatı” diye bir yazı yazmıştım. Ta o zamanlarda o garip avukat, “Çocuk, farkında değil, tost yedi...” gibi cümleler kurmuştu. Görünen o ki işe yaramış. Katilin babası ile ilgili verilen karar ise deminki sorunun nedenidir. Delil yetersizliğinden beraat etmesi, üç-beş gün içinde baba olacak birini (beni) doğrusu korkuttu.

twitter.com/mahirtemur 

 
Toplam blog
: 110
: 521
Kayıt tarihi
: 21.12.09
 
 

1979 Malatya doğumluyum... Evreni kendi gözlüğümden (0,50-0,75) görmeye çalışan bir yazarım... Dü..