Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Thetahealing ile beyin kimyasallarınızın dengelenmesini ister misiniz ?

Thetahealing ile beyin kimyasallarınızın dengelenmesini ister misiniz ?
 

Beynin elektrik dili neler söylüyor?

Birbiriyle iç içe geçmiş ve son derece komplike sistemlerle donatılan beynimiz  hakkında aktarılan bilgileri hepimiz az çok duymuşuzdur , bu hayatî organımızdaki dört ana kimyasal maddenin anlamları ve hastalıklarla ilişkisine değinmek istiyorum.

Dopamin kimyasalı için beynin enerji ve güç kaynağı diyebiliriz. Bu maddedeki eksilme, şeker-kafein kullanma ihtiyacı, yorgunluk, solgunluk, ishal, azalan cinsel dürtü, rutin işlerin yapılmasında zorluklar, keyifsizlik ve fiziksel aktivitede gerileme gibi belirtiler gösteriyor. Beyindeki bu enerji kaybı, obezite, çeşitli bağımlılıklar, cinsel bozukluklar ve parkinson gibi rahatsızlıklara zemin hazırlıyor.

Dopamin sevgi hissi, enerji, kendini iyi hissetme, hissi algılama, otomatik devinimden sorumludur. İnsan bedeninde doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Beyinde sinirsel-aktarıcı görevi üstlenir. Ayrıca sinirsel bir hormondur. Hipotalamustan salgılanır. Hormon olarak başlıca görevi pitüiter bezin ön lobundan salgılanan prolaktin’in etkilerini önlemektir.

Gaba kimyasal maddesi, beyin dalgalarının uyum ve ritim içinde çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücudun sükunet içinde bulunmasına katkıda bulunuyor. Gaba eksikliği halinde beyindeki ritim kaybolarak şu belirtiler ortaya çıkıyor: Karbonhidrat aşermeleri, titreme, seğirmeler, ateş basmaları, çarpıntı, terleme, ellerde soğukluk-nemlenme, göğüs ağrısı, görme bozuklukları, dinlenememe, anormal derecede koku alma hissi, mide şikayetleri ve beklenmedik alerjiler. Beyin ritim bozukluğu ise, yüksek tansiyon, kulak çınlaması, adet öncesi sendromu, kriz nöbetleri ve kaygılanma gibi problemlere sebep oluyor.

Asetilkolin kimyasal maddesi, "beynin çalışması ve bilgileri tekrar hatırlaması için gereken kaynak" diye tarif ediliyor. Bu kimyasal maddede azalma meydana gelirse beynin çalışma hızı yavaşlıyor. Bu da kendini yağ tüketme isteği, ağız kuruluğu, kuru öksürük, hafıza kaybı, unutkanlık ve konsantrasyon zorluğu gibi belirtilerle hissettiriyor. İnsanı yaşlanmaktan korkutan bunama ve alzheimer türü hastalıklar ile asetilkolin kimyasalındaki eksilme arasında çok ciddi bir ilişki söz konusu.

Beyindeki dört ana kimyasaldan sonuncusu serotonin ve beraberindeki tryptophan amino asidi beynin iki yarım küresi arasındaki simetrinin ilişkisini belirliyor. Bu ilişki aksadığında ya da bozulduğunda ise tuz kullanma isteği artıyor; sırt ve ve baş ağrıları, nefes darlığı ve uyku bozuklukları şikayetleri beliriyor. Bu belirtiler çoğaldıkça kişide depresyon, takıntı ve uykusuzluk hastalıkları ortaya çıkıyor.
 

Theta healing bilinçaltı tekniğinde tüm bu beyin kimyasallarınız dengeleniyor ve şifalanıyor.

 

Seanslar internetten, telefonla ve yüzyüze yapılmaktadır. Bilinçaltı terapisinde yan yana olmak gerekmiyor. Ortalama bir saat sürer. Hangi konu ile ilgili çalışmak istiyorsanız 2-3 seansta tamamen çözümlendiğini görürsünüz.

Daha detaylı bilgi için senemyesimkuzu@gmail.com

S. Yeşim  Kuzu

 

Kaynaklar:

Dougherty, D.A. : Is the brain ready for physical organic chemistry. J.Phys. Org. Chem.

 
Toplam blog
: 28
: 6802
Kayıt tarihi
: 12.11.11
 
 

1981 Söke'de doğdum. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi mezunuyum. Başarılı bir okul hayatından sonra..