Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

02 Temmuz '13

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Tırpan çekmek bel fıtığını ortadan kaldırıyor

Tırpan çekmek bel fıtığını ortadan kaldırıyor
 

Hikmetullah Yetkin-Tırpan Çekmek Bel Fıtığını Ortadan Kaldırıyor


Bel fıtığının nasıl meydana geldiğini ve hangi durumda neler yapılacağına değinelim. Daha sonra yararlarından bahsedelim. Bel fıtığı omurgalar arasında bulunan elastiki kıkırdak dokusunun omurgaların baskısı nedeniyle öne doğru kayarak omurilik kılıfından çıkan ve bacağın birçok çeşitli bölgesine giden sinirleri sıkıştırmasıyla oluşur. 
 
Bazen aniden bir zorlama, ağır bir şeyi kaldırma, ters bir hareket veya belin soğuk alması bile bel fıtığına neden olabilir. Ama bel fıtığının en önemli nedeni uzun süren gerginlik ve stresler sonrasında kasların aşırı gerilmesidir. Kasların gerilme sonucunda ortaya çıkan be fıtığı, ağrıya ve uzun süre doğrulmayı önleyebilir. Sinir kökü sıkışması, çeşitli derecelerde bulgu ve belirtilerin gelişmesine neden olur. Bel fıtığın belli başlı sebepleri şunlardır;  Bacağa yayılan ağrı. Öksürmek, ıkınmak hapşırmakla ağrıda artma. Çok uzun süre herhangi bir pozisyonda ( ayakta durma, oturma, yatma gibi ) kalmak tipik olarak ağrıyı artırır. Belde eğrilikler ( kolyoz ) oluşabilir. Vücut refleks olarak ağrıyı hafifletmek için karşı tarafa eğilir. Sıkışan sinir kökünün beslediği alana uyan bölgede uyuşukluk gibi duyu değişiklikleri. Sıkışan sinir kökünün seviye ve tarafına göre sağ veya solda ayak, parmaklar veya bacakta ortaya çıkan kuvvetsizlik.
 
Refleks değişiklikleri ( azalma, kaybolma gibi )
Bel fıtığının neden olan faktörlerini ve nasıl oluştuğunu yukarda anlatmış durumdayız. Şimdide kendi deney yöntemlerimizle ve bilimsel araştırma sonucumla size tırpanın bel ve diğer hastalıklara nasıl büyük etki ettiğini açıklayalım.
 
Tırpan: vücut enerjisini boşaltarak, omurgalara etkisini sağlar ve vücut ısısı artıkça bel ağrıları ve belde bulunan iltihap bölgesi gevşeyerek dışa aktarılmaya başlayacaktır. Tırpan çekiline bel hafif eğilir ve ayaklar sabit bir şekilde yerde durur. Bel bölgesi hareket halinde soldan sağa doğru çekilir ve buda belde ısınmaya omurgaların gelişmesine sebep olur. Omuzlar rahat ve serbest olmalı ki kol bölgesindeki damarlar rahat hareket etsin. Bunları bir hafta veya üç hafta sonunda bel ağrılarının yavaş yavaş ortadan kalktığına şahit olacaksınız. Bunu bilmelisiniz ki düzensiz egzersiz yapıldığında belin daha çok ağrımasına neden olabilir. Bunu önlemek için bel bölgesini daima sıcak tutmanız gerekmektedir. Venöz sistemi devreye girer.
 
Venöz sistemi: küçük kan damarları demektir. Damarlar kalpten uzaklaştıkça küçülürler. Aort, aldığı kanı geniş damarlara gönderir. Bunlar sırasıyla daha küçük damarlara ve en küçük damarlara (Arterioliere) ayrılırlar. Arterioller de ince kapillere (kılcal damarlara) ayrılır. Bu kapillerler dokuların içyapısına girerler. Bu şekilde dokulardaki karbondioksitin uzaklaştırılması ve oksijenin buralara taşınması neticesinde oluşan kan basıncı nedeniyle arterler kuvvetli ve esnek olmak zorundadırlar. Kapillerdeki kan kalbe venöz (toplardamar) sistemiyle geri döner. Venlerin, kalbe yaklaştıkça çapları artar. Venöz sistemin bir parçası olarak böbrekler ve karaciğer, kan içindeki zararlı maddeleri temizlerler. Venler arterlerden daha düşük basınç altında çalışırlar ve arterlere göre daha düşük Musküler (kassal) ve elastik (esnek) yapıya sahiptirler.
 
Bu elastik sisteminde vücut daha çok yorulur. Kilo kaybı, kan hızlanması ve bel ağrımasını ortadan kaldırır. Belde bulunan kıkırdak ne kadar çok hareket halinde olursa o kadar çok ağrıyı yok eder. Asla soğuk yerde oturmayınız ve uzun süreli koltukta veya tırpan çekmeyiniz. Bildiğiniz üzere her egzersizin fazlası zarardır.  Tırpan çekenlerin çoğunda bel fıtığının olduğunu biliriz. Evet. Öyledir. Neden mi? Dengesiz bir şekilde tırpan çektiklerinden dolayı… Düzenli tırpan çekildiğinde bel fıtığı denilen olay ortadan kalkar. Dikkat ederseniz. Tırpan çekenlerde vücut erken yaşlanmaz. Bel fıtığı ameliyata kadar götürmez. Her eğilip tırpan çekildiğinde, belde oynama meydana gelir ve omurgaların ısınmasına yol açar. Buda belin daha rahat ve serin olmasını sağlar. Bel fıtığında zamanla iltihap bölgesi azalarak yok olmaktadır. Nasılsa guatr hastasının iltihabı zamanla çürüyorsa, bel fıtığında zamanla yok olmaya başlayacaktır. Bu bilimsel araştırmam doğru yanıt vermezse lütfen bir ay içinde yorum yazınız. Bu deney 10 bin insanın üstünde denendi ve etkili oldu. Ama şunu da unutmayın ki… Bütün hastalıklar psikolojik açıdan başlar. Bu durumu psikolojinize doğru yansıtırsanız ileti yerini bulacak ve hastalık denilen o basit kavram ortadan kalkacaktır.
 
 
Araştırmacı Yazar: Hikmetullah Yetkin 
 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..