Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

30 Mayıs '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Hastalıklarda önemli belirtiler

Hastalıklarda önemli belirtiler
 

Nevm-i Aşkın yazarı Hikmetullah Yetkin


Bilindiği üzere insanların belirli organlarında ve fiziksel reaksiyonlarında rahatsızlıklarda görülmektedir. Önemli konuyu atlatmamak ve bu konuda hangi hastalığın ne amaçla olacağını bilmek gerekir.  Bu nedenle belirtileri aşağıda sıralamış durumdayım ve doğal egzersiz yöntemlerini açıklamış bulunmaktayım. Bu bir bilimsel araştırma sonucu ve deney yoluyla ortaya attığım kanıtlardır. İsterseniz altta beş maddeyi okuyup değerlendirin. Veya hiç okumadan geçim. Bu sebepler doğru çıkmadığında ve yanlış bir telefuz bulunduğunda en ağır yorumlara açık olduğumu biliniz. Şimdi başlayalım. 

1-Ayak uyuşması ve karıncalanma:

El ve ayaklarda karıncalanma rahatsız edici ve sık karşılaşılan bir sorundur. Genellikle psikolojik kökenli de olsa ciddi bir hastalığın işareti olabilir. Bu hastalıklardan en önemlileri; şeker hastalığı, dolaşım sorunları, B12 eksikliğidir. B12 eksikliği görüldüğünde vücut direnci düşer ve halsizlik ön plana çıkar. Bu da gün boyu insanların üzerinde derin uykulara ve halsizliklere neden olmaktadır. Bunun en büyük yöntemlerinden biri bol bol meyve sebze tüketmektir. 

2-Baş ağrısı:

Baş ağrılarının 300'den fazla farklı tipi vardır. Birçoğunun nedeni tam bilinmemekle beraber bazen altta yatan ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Günler, haftalar öncesi başlayan ve giderek şiddetlenen ağrılarda beyin tümörü gibi kafa içi basıncını artıran hastalıklar olabilirler.  Bunların yanı sıra migren ve aşırı stresten de kaynaklanmaktadır. Bilindiği üzere ilk psikolojik baskı beyinden geçer. Algı yöntemi şiddetleştikçe baş ağrısı artar. Bunun en büyük yöntemi: derin uyku ve kendinize zaman ayırmak… 

3-Kasıklarda ağrı:

Tıp dilinde pelvik ağrı olarak tanımladığımız bu tip ağrıyı gündelik yaşamda ve polikliniklerde sıklıkla görmekteyiz. Özellikle kadınların günlük yaşamlarını, çalışma düzenlerini ve cinsel yaşamlarını etkiler. Sıklıkla gördüğümüz üriner sistem enfeksiyonların genellikle ilk belirtisi kasık bölgesinde ağrıdır. Ayrıca üreme organlarının iltihabi hastalıkları, yumurtalık kistleri, dış gebelik, endometriozis (çikolata kistleri), yine üreme organlarının ve mesanenin kötü huylu tümörleri önemli hastalıklardan bazılarıdır. Bu hastalıkları önlemek için, bol bol idrar yolunun dışarı aktarılması, kasık bölgeleri hafifçe ovalamak en büyük etkendir. 

4-Bacaklarda ödem:

Isınan havalarla birlikte vücutta su ve tuz tutulumu artar ve fazla önemsenmez, ancak ödem çok ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücutta sıvı toplanması bölgesel veya tüm vücudu içerecek şekilde genel olabilir. Genellikle alt ekstremitelerde yani bacaklarda görülen ödem masa başı çalışmaya, hareketsizliğe ve sürekli oturmaya bağlı olabilir. Ancak tek bacakta olduğu zaman lenf akımında bir bozukluk, tıkayıcı bir kitle veya damar hastalıkları düşünülmelidir. Her iki bacakta ödem ise varisler, kalp yetmezliği, lenfatik tıkanıklık, karaciğer hastalıkları ve böbrek hastalıklarında görülebilir. Bu hastalığın hemen hemen yok olması için; spor, ayak egzersizliği ve düzenli yürüyüşle önleyebiliriz. Mesela; iş yerindesiniz ve ayaklarınız ağrıyor.  Bunu önlemek için afifçe ayağınızı titretmeniz yeterli olacaktır. 

5-Gaz veya şişkinlik:

Strese bağlı sindirim sorunları günümüzün koşuşturmalı, gergin yaşam tarzının neden olduğu modern bir rahatsızlıktır. En sık görülen şikayetlerse gaz, şişkinlik ve kramp şeklinde ağrılardır. Çoğunlukla bu şikayetler önemsenmeyip geçiştirilir. Ancak irritabl barsak sendromu (huzursuz barsak sendromu) her 4 kişiden birinde görülen ve kişinin yaşam kalitesini düşüren en önemli hastalıklardan biridir. Bu konu hakkında pek fazla bir belirti veya yöntem açıklayamacağım. Sadece bu gaz ile şişkinliği önlemek için, gazlı içecekleri tek seferde içmemek ve yemek yenildiğinde yavaş yavaş yiyerek önleye biliriz. Umarım bu yöntemler hayatınıza bir renk ve değişiklik katmıştır.  

 

Nevm-i Aşk'ın Yazarı Hikmetullah Yetkin

 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..