Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ton Balıklı Karamelize Soğanlı Kinoa Salatası

Ton Balıklı Karamelize Soğanlı Kinoa Salatası
 

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Kalori: 1 porsiyon için 300 kalori

Diyet için oldukça uygun ve besleyici bu salatayı ister öğle ister akşam yemeğinde rahatça tüketebilirsiniz. İş sonrası oldukça hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz, yarım saat içinde hazırlamanız mümkün olacaktır. 

Malzemeler
Ton balığı
Haşlanmış kinoa (3-4 çorba kaşığı)
1 küçük boy kuru soğan
Çeyrek bağ maydanoz
3 yaprak iceberg
6-7 yaprak roka
Elma sirkesi, zeytinyağı, limon, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı tuz, pul biber

Püf Noktalar
Sebzeleri yıkamadan önce beklettiğiniz suya biraz sirke koymanız sebzelerin daha iyi temizlenmesini sağlayacaktır.

Kinoa nasıl pişirilir; Kinoayı haşlamadan önce yarım saat suda bekletmelisiniz. Sonrasında 1’e 2 ölçü olacak şekilde (örneğin 1 su bardağı kinoaya 2 bardak su) miktarını ayarlayıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirmelisiniz, içine haşlama esnasında tuz da ekleyebilirsiniz.

Yapılışı
Öncelikle soğanı karamelize ederek başlayalım. Bir tavada zeytinyağını ısıtmaya başlayalım, bu esnada soğanı piyazlık şekilde doğrayıp ısınan yağa soğanları ekleyelim. Pişme süresi boyunca ateşin altını kısıkta tutalım ki soğanlar yanmasın. Soğanlar pişerken üzerine yarım çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker ve 2 damla elma sirkesi ekleyip soğanların rengi koyulaşana kadar pişirmeyi sürdürelim. Sonrasında soğumaya bırakılım.

Diğer taraftan marul, maydanoz ve rokayı doğrayıp salata tabağının altına yerleştirelim. Sebzelere zeytinyağı, tuz ve 1-2 damla elma sirkesi ekleyip karıştıralım. Üzerine 3-4 çorba kaşığı kinoa ekleyip, bunun üzerine ton balığını koyalım. En üste karamelize ettiğimiz soğanları ekleyip isteğinize göre pul biber koyarak servise hazır hale getirelim.

Yerleştirme esnasında sebze, kinoa, balık ve soğanı hacimli bir şekilde tabağa yerleştirmek daha şık bir görüntü yaratacaktır.

 

 
Toplam blog
: 6
: 200
Kayıt tarihi
: 03.06.13
 
 

Part time aşçı, full time finansçı   ..