- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı Tarçınlı Barbunya

Hazırlama Süresi: 15 Dakika
Pişirme Süresi: 15 Dakika
Kalori: 350 kalori
Zeytinyağlı Tarçınlı Barbunya
Et yemeklerinin yanına çok yakışan, süre/lezzet performansı ile göz dolduran zeytinyağlı tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Birçoğumuzun halihazırda evinde yaptığı bu lettezli yemeği ben biraz baharatlarla farklılaştırmaya çalıştım ve sonuçtan çok memnun kaldım. Barbunyanın tadını üstlere taşıyan tarçını mutlaka denemenizi öneriririm.
Malzemeler
500 gram haşlanmış barbunya
1 adet haşlanmış havuç
Yarım kuru soğan
3 büyük diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3-4 adet domates rendesi
3/4 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı kadar zeytinyağı ve 1 kaşık tereyağı
2 kesme şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı (silme) tarçın
Öneriler
Ben zeytinyağlıda soğanın yoğun olmasını sevmediğimden, orta boy soğanın yarısı ile yetiniyorum. 3 iri diş sarımsak zaten yemeğe yoğun ve güzel bir tat veriyor. Sıcak su yerine et/sebze suyu da kullanabilirsiniz, yoksa tat vermek için yarım tavuk bulyon da ekleyebilirsiniz. Ben bu yemeği sıcak olarak tüketmeyi tercih ediyorum.
Yapılışı
Öncelikle kuru soğanı ve sarımsakları küçük küçük doğrayalım. Bir tencerede zeytinyağını ve tereyağını ısıtalım, ısınan yağa soğan ve sarımsakları ekleyelim. Kokusu çıkmaya başlayınca salçayı ilave edelim ve soğanlarla kavuralım. Üzerine domates rendesini ekleyelim. Bu aşamada 2 kesme şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edelim. Sos kaynamaya başladığında haşlanmış barbunya ve havucu ilave edelim ve sosla karıştıralım. Kapağı kapamadan önce sıcak suyu ilave edelim. Malzemeler haşlanmış olduğu için 10-15 dakika pişirme süresi yeterli olacaktır. Barbunyaların parçalanmaması için düşük ateşte pişirmenizi öneririm.