Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Toplu tesis açılışları ve CHP...

Toplu tesis açılışları ve CHP...
 

Sayın Başbakan ve Sayın Bakanlar her gün binlerce tesisin açılışını yaparak, ülkeyi tesise boğdular!.. 

Evet, seçimler yaklaşırken Sayın Başbakan ülkeyi karış karış gezerek, her gittiği yerde toplu açılışlar yaparak, gece gündüz nasıl çalıştıklarını halka anlatıyor… 

Tabi Sayın Bakanlarda bu açılışlara katılıyorlar. Bir kısmı Sayın Başbakan’ın yanında, geri kalanı da bireysel olarak açılış etkinliklerine katılıp, çeşitli tesislerin açılışlarını yapıyorlar. 

Örneğin; Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker bir günde, tam 3 bin tesis açtı... 

Zaten Sayın Başbakan, her seferinde en az 100 tesis açıyor! Her ne kadar açılan tesislerin sayısı az olsa da, toplu açılışlarda, toplu olan aynı tesisleri bir tesis sayıyorlar(!) Örneğin 60 köye yaptırılan çocuk parkını bir tesis olarak sayıp, açılışını yaptıkları gibi… 

Hatırlayanlarınız bilir, geçenlerde Ardahan’a, toplu açılışlar yapmak için Sayın Başbakan gitti. Sayın Başbakan gelirken, yolların çukurları(!) kapatılıp, açılacak tesisler yeniden gözden geçirilip, toplu olarak yirmi bilmem kaç tesisin açılışı yapıldı. 

Ömründe böyle tesis açmayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, açılan tesislerin, bir kısmının istinat duvarı olduğunu, bir kısmının yeni boyanan okullar olduğunu, yeni her hangi bir tesisin olmadığını açıkladı! 

Bildiğiniz gibi Gürsel Tekin Ardahanlı! Ardahan’ın Göle ilçesi, Karlıyazı köyünden… Demek ki Gürsel Tekin açılan tesisleri görmemiş!.. 

Neyse biz geri dönüp açılan tesislere bakalım: 

Sahi gümbür gümbür açılan bu tesislerin temeli ne zaman atılmıştı? 

Bu tesislerin temeli 1970 li yıllarda atılmış olmasın? 

Bu tesisler; hani zamanın hükümetlerinde Başbakan Yardımcığı görevini üstlenen ve “Ağır Sanayi” hamlesini başlatan Necmettin Erbakan’ın attığı temeller olmasın? 

Bilen bilir, bilmeyenler için de biz anlatalım:1970'lerde zamanın MSP'sinin(Milli Selamet Partisi) Genel Başkanı Necmettin Erbakan "temel atma törenleri"yle meşhurdu... "Ağır sanayi hamlesi" diye tutturmuştu. Her gittiği yerde "Başbakan yardımcısı" olarak temel atardı… 

Sayın Erbakan'ın attığı temeller; açılan bir çukura, bir kürek çimento atmasıyla sınırlıydı. 

Yıllar sonra o çukur aynen durur, atılan temeller "dalga geçme" konusu olurdu... 

Sayın Erbakan ne temeller atmıştı ne temeller? 

O atılan temeller gerçekleşse, şu anda Türkiye'nin her köyünde bir havaalanı, en az üç fabrika vardı. Yani işsizlik sorunu kökten çözülmüş, Avrupa’dan ülkemize işçi akını başlamıştı… Çoktan AB ülkeleri ve ABD ekonomik olarak Türkiye'ye bağımlı hale gelmişti... 

Ama bunların hiçbiri olmadı tabii... 

Ne mi oldu dersiniz? 

Sayın Erbakan'ın temel atma hastalığı yetiştirdiği siyasilere bulaştı... 

Yalnız Sayın Erbakan’ın öğrencileri, temel atmadan sadece açılış yapıyorlar. Yani Temel atma hastalığı yerine, temeli gizli atılıp, biten tesisleri hizmete açma hastalığına yakalanmışlar(!) 

Buradan şunu anlamak pek ala mümkün! Sayın Erbakan'ın attığı temellerle açılan çukurlar, yağmur suları tarafından doldurulmamış! Tesisler bir bir tamamlanarak, Türkiye'nin "ağır sanayi" hamlesi tamamlanmış oluyor!.. 

Birde Sayın Başbakan ve Bakanların halka sordukları şu soru var. “Bu CHP neyin temelini attı ki?” 

Sahi CHP neyin temelini atmıştı? 

CHP, Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyetinin temelini atmış olmasın... 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..