Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Toplumun deniz fenerleri

Toplumun deniz fenerleri
 

Şile Deniz Feneri ve Müzesi


Deniz fenerleri, tehlikeli sığlıklara veya deniz altı kayalıklarına yaklaşırken kaptanları, gemicileri uyarmak, limanlara güvenle girmelerini sağlamak amacıyla yol göstermek üzere kıyıların göze çarpan kısımlarına inşa edilmiş, en üstlerine güçlü ışık kaynakları konmuş kule veya yüksek yapılardır. Karanın denize girdiği en uç noktalardadırlar. Deniz insanının, denizden bunaldığı anlardaki umut ışığıdır onlar. Ya da yol gösterirler karanlık ve puslu havalarda. “Hayatın tehlikeye girer buralara yaklaşma” uyarısı verirler denizcilere. Sonuçta deniz insanının dostudurlar işte. Birbirini hiç tanımayan fenerciyle, denizcinin ortak gönül ışığıdır fenerler. Bu öyle bir dostluktur ki hiçbir çıkar, hiçbir kin yoktur ışığında.

Öğretmenlerde topluma, insanlığa güçlü ışık saçan, ışık yanma periyotları ve ışık menzili yüksek deniz fenerleri gibidir. Toplumun ve yaşamın tehlikelerine karşı bizi uyaran, yaşama güvenle girmemizi sağlayan, güvenli yolu gösteren, tüm hayat sathınca tesis edilmiş yıkılmaz deniz fenerleri öğretmenlerimizi bende yad etmek istiyorum kısacıkta olsa bu blog yazımla.

Tüm mevsim koşullarında bize yol gösteren deniz feneri öğretmenlerimizi sevgi ile yad ediyor, onların her birinin aydınlık yüzüne bakarak özel günlerini kutluyorum, iyi ki varlar iyi ki var olacaklar!

“Öğretmenler, toplumun deniz fenerleridir.” Nizamettin Biber.

 

 

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..