Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '17

 
Kategori
Meslekler
 

Toplumun Yara Bandı Sayılan Mesleği

Toplumun Yara Bandı Sayılan Mesleği
 

      Bu akşam 'ileride ki ben' kavramını düşündüm ve gelecekte icra edeceğim meslek olan sosyal hizmetin kafamda bir kez daha soru işaretlerine sebep oluşuna tanık oldum. Neden mi? Bir öğrenci olarak büyük heyecanla başladığınız üniversitede okurken bir çok soruyla karşı karşıya kalırsınız. Çevreniz, yakın arkadaşlarınız hatta aileniz bile okuduğunuz bölümle ilgili bir şey bilmiyor olur. 'Eee mezun olunca ne yapacaksın? Memur olacaksın yani? Nerede çalışacaksın şimdi sen? vb. bunun gibi ucu açık bir sürü soruyla baş başa kalırsınız. Belki de bu sorulara en çok maruz kalan meslekler arasında sosyal hizmet mesleği yer almaktadır.

       Sosyal hizmet disiplini ismine münhazır özelliğiyle genelde toplumun yarasına merhem olmaya yarayan meslek olarak kabul edilir ve toplum tarafından çok ta saygı görmez. Sosyal hizmet mesleği insanı, insanlığı anlama çabası olduğundan bir sanattır. Toplum üzerinde bulunan bir çok dezavantajlı olayları kabul eder ve bu olayların yaratmış olduğu sosyal sorunları çözmek için müdahalede bulunur.

      Toplum tarafından tam olarak ne olduğu anlaşılamayan bu disiplinin, toplum refahını ve mutluluğunu sağlama gibi bir amaci bulunmaktadır. Batı dünyasında 19.yy da Türkiye'de ise 1961 yılında ortaya çıkmış bir mesleğin ne kadar geliştiği ve geliştirilmek istendiği ise büyük bir soru işaretidir?!

 
Toplam blog
: 4
: 295
Kayıt tarihi
: 05.12.17
 
 

..