Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '17

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Dünyayı Gezmeyen Bir Ben Kaldım Sanırım

Dünyayı Gezmeyen Bir Ben Kaldım Sanırım
 

        Şu sıralar sosyal medyada hemen hemen herkesin gördüğü ve büyük bir heyecanla takip ettiği bloglar muhtemelen gezgin bloglarıdır. İnsanlar hayalini kurduğu fakat hayat meşgalesinden bir türlü kendine fırsat ayıramadığı için kendilerinin yapamadıkları şeyleri bu gezginler de gördüklerinden dolayı bu insanlara büyük bir hayretle ve imrenerek bakmakta. Bunun büyük örneği olarak kendimi saymam çok doğru olur sanırım.

        Herkesin hayatında bazı anlar olur ki, kişi her şeyi geride bırakarak bulunduğu yerden ve insanlardan uzaklaşmak ister. Sanırım bu insanların doğasında olan bir durum. Nefes alacak ve gökyüzüne uzun uzun bakacak anlar yaşamayı o kadar çok isteriz ki tatil zamanlarında bir kaç günlük orman gezilerinde bile yaşadığımızı hissederiz. Özellikle metropolitan hayatına kendini kaptıranlar ve bütün zamanlarını sıkışmış binalar arasında geçirenlerimiz bu bazı anlara çok fazla ihtiyaç duyar.

        Bu hayattan kopup kendini kurtaranlarımız var bir de. Kendini eşsiz doğaya bırakan ya da farklı şehirlerin tozunu yutmaya aday olanlarımız. Dünyada ki bir çok şehri karış karış gezenler, bilmediği ormanlarda tanımadığı hayvanlarla dost olanlarımız. Özeniyoruz değil mi?

         Uzun zamandır instagram aracılığı ile takip ettiğim bir Türk gezgin var. Onu sizinle de paylaşmak istiyorum. MEHMET GENÇ. Bir nevi ROTASIZ SEYYAH. Kendisi 1001 günlük bir dünya gezisine çıktı ve geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye dönüş yaptı. 1001 gün boyunca hiç Türkiye' ye dönmeden gezisini sürdüren Rotasız Seyyah yaşadıklarını, gördüklerini Yol Hikayeleri 1-2 kitabında anlattı. (www.instagram.com/rotasizseyyah)

         Deniz Pehlivan ise yine dünyayı gezen Türk gezginlerimizden. Kendisi instagram adresinden bolca story atarak gördükleri yerleri takipçilerine aktarıyor. Deniz Pehlivan bir nevi Bir Hayalin Peşinde Rotasız Seyyah kadar daha sert, sıradışı gezilerin aksine daha naif gezenlerden. Takipçilerine daha bilindik ve popüler olan yerleri gezdiriyor. Dönem dönem otel ve bilet hediyeleriyle takipçilerine umut kaynağı oluyor. (www.instagram.com/birhayalinpeşinde) 

        Bunun gibi bir çok Türk gezgini var ve zamanla bu kişilerden bahsedeceğim. Takip ettiğim bir çok gezginin tek ortak cümlesi var. ' GERÇEKTEN İSTER VE SABREDERSEN YAPABİLİRSİN!' 

 

 
Toplam blog
: 4
: 295
Kayıt tarihi
: 05.12.17
 
 

..