- Kategori
- Turizm
Toprak satışı

Belki çok yazıldı çizildi, iyimi oluyor, acaba yanlışmı yapılıyor diye çok tartışıldı, ama ben bir turizmci olarak ilk yazımı, yabancılara toprak ve mülk satımı üzerine yapmak istiyorum.
Yaklaşık 12 yıldır turizim sektöründeyim, eğlenceli bi o kdarda zor bir iştir, güzel para kazanırsınız, ama bi o kadarda harcarsınız, yazın herkes tatil yaparken siz günde yaklaşık 15-16 saat çalışırsınız, herkes size imrenir, işin aslı asla göründüğü kadar keyif verici değildir aslında. Neyse bu turizm çalışanlarının genel sıkıntısı, asıl konu yaşadığımız turistik yörelerde özellikle 5-6 yıl içerisinde, yabancılara ev ve arazi satışlarının hızla artması, bulunduğum bölgede 5 yıl evvel kayıtlı emlak ofisi 15 iken şu anda, kışın nüfusu 35 bin olan bu yörede 857. Emlak ofislerini artışı neden? Çünkü inanılmaz derecede ev ve arazi satışı mevcut, tabi olarak ev ve site yapımını hızlanması ve beton bi kirlenme, ayrıca yabancılara ev satışı ne kadar doğru? Bu konuda devlet yetkilileri İspanya modelini uyguladıklarını söyleselerde ki İspanya'da asla mülk alamazsınız, sadece 29-39-59 yıllığına devremülk şeklinde kiraya verilir.
Ayrıca tamam sahil yörelerinde ev ,yazlık ,dükkan alımını anlayabiliyorum,ama edinğim bilgilere göre ülkemizin doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çok miktarda arazinin yabancılara satışıda mevcut, sanırım bu arazi alımları Mardin'e 5 yıldızlı bir tatil köyü yapmak değil.
Yurdumuzun üzerine oynanan oyunlar her zaman vardı ama sanırım en alenen , herkesin gözü önünde ve satıcıların rızasıyla, oluşan oyun bu. Ve kimsenin bu konuda herhangi bir tedbire başvurmadığını görüyorum.
Zaten duyarsız bir toplum olmaya iyice yaklaşmışken şimdide tepkisiz bi topluma doğru gidiyoruz...