Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '09

 
Kategori
Ekolojik Yaşam
 

Torunlarımızın GDO'lu tohumları

Torunlarımızın GDO'lu tohumları
 

Yaşamak için beslenmeye, beslenmek için gıdalara ihtiyacımız var. Sağlıklı yaşamak için de sağlıklı gıdalarla beslenmeliyiz. Babaannelerimizin organik tohumlarını konuşurken ülkemizin gündemine GDO’lu tohumlar geldi.

Konuyla ilgili herkes açıklamalar yapıyor, tartışıyor, bilim adamları bile anlaşamıyor. Durum bu şekilde olunca da halk neredeyse bilimsel gerçeklere göre değil, içinde bulunduğu toplum ya da siyasi görüşlere göre gruplara ayrılmaya başladı. Bu da günümüzdeki bölünmelerin bir başka şekilde yansıması. Sizlere yine konuyla ilgili teknik bilgiler vermeyeceğim, bu konunun neden önemli olduğu konusunda biraz düşünelim, ne dersiniz?

İnsanlar senelerce bilim adına çalışmalar yaptılar, insanoğlunun hizmetine sundular. Elektrikle aydınlandık, telefonla konuştuk, pek çok salgın hastalığın önüne geçtik. Keşfiyle bilim adına çok büyük başarılar olan atom bombasının keşfi, II. Dünya Savaşı’nda kullanımıyla insanlık için utanç oldu. DDT’nin keşfi mucizeydi, yapılan araştırmalar insan ve çevre sağlığı için zararlarını ortaya koydu ve yasaklandı. Günümüzde genlerle ilgili yapılan çalışmalar artmaktadır.

Düşünün, bir laboratuarda çalışıyorsunuz ve dayanıklı tohumlar elde ediyorsunuz, bilim adına ne büyük başarı. Bu çalışmayı yapanları kutlamak gerek. Bu tohumlar elde edildikten sonra, pek çok araştırmalar yapılıyor, üretime sunulmadan. Bu çalışmalarda yan etkileri de tespit edilebiliyor. Tıpkı sağlığımız için kullandığımız ilaçlarda olduğu gibi. Bu ilaçları satın aldığımızda prospektüsünde yan etkilerini gördüğümüzde içip içmeme konusunda tereddütler yaşıyoruz. Hasta olduğumuz ve tedaviye ihtiyacımız olduğu halde.

Gelelim GDO’lu gıdalara… Bu gıdalarla beslenirken yan etkileri üzerinde yazsa, kaçımız yeriz? Bu gıdalarla ilgili bilimsel araştırmalar devam ettiğine göre, daha net sonuçlar ortaya çıkmasını bekleyemez miyiz? Açlık sorunumuz mu var? Organik tohumları yetiştirebileceğimiz mi yok arazilerimiz? Biraz düşünelim ve ondan sonra kendimize soralım GDO’lu gıdalara ihtiyacımız var mı? Torunlarımızın kullanacağı tohumlar GDO’lu mu olacak? Onların organik gıdalarla beslenmesini sağlayabilecek miyiz? Sağlıklı gıdalarla beslendiğimiz bir hayat sürmek dileğiyle…

 
Toplam blog
: 69
: 718
Kayıt tarihi
: 29.01.09
 
 

Kelimeleri ardı sıra ekleyerek ve içine yüreğimden gelen sesi katarak yazdıklarım anlatır beni size..