Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Total tükeniş

Total tükeniş
 

Futbol oynamak bir sanattır


Galatasaray geçen sezona Rijkaard usta önderliğinde total futbol hedefi ile başladı. Bol pas yapacak, ileride basacak ve rakibin başını döndürecekti. İlk hazırlık maçları ve erken başlayan avrupa kupasında bile bu hedeften taviz vermedi. Sonra yıldızlar takıma katıldıkça uygulamadan da tavizler başladı. Ancak takım bu sefer de rakibi karşısına alarak hızıyla baş döndürmeye başladı. Sezon içinde ise ne yöne gideceğine bir türlü karar veremedi ve gemi limana yanaşamadı.

Bu sezon öncesi gönderilen, alınan ve alınmaya çalışılan futbolculara bakınca total hırs kavramının ön plana çıkacağı ön görüsü mevcut idi. Futbolu allah vergisi yeteneklerinden çok tabiri caiz ise iman gücüyle oynayan futbolculara ağırlık verildi.

Sözün özü ikinci yarı aldatmamalıdır, total tükeniş başlamıştır ve bir aya kalmadan alışılmadık sezon başı operasyonları ile sadece gün kurtarılabilir. Ama bol bol itibar kaybedilir. Yeni stat gazıyla da bu sezon noktalanır.

Bu akşam Galatasaray’ın total tükenişine şahit olduk. İkinci yarı görülen kıpırdanma herhangi bir insan topluluğunun “bu kadarı da ayıp oldu” düşüncesi ile birazcık koşması, zaten zayıf olan rakibin ilk yarıdaki konsantrasyonu sağlayamaması ve sakatlıkları sayesinde geçen kadrodan baki kalan allah vergisinden futbol adına nasibini almış iki yabancı futbolcu sayesindedir.

 
Toplam blog
: 22
: 684
Kayıt tarihi
: 10.04.09
 
 

1977 Sivas doğumluyum. Endüstri mühendisiyim. Kalite Sistem denetçisi olarak çalışıyorum. Yazmayı ço..