Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Trabzon'un Galatasaray Çıkarması

Trabzon'un Galatasaray Çıkarması
 

Asıl hedefi kupa olan Trabzonspor, 2010 yılındaki namağlup ünvanını sürdürdü. Galatasaray'ı mağlup etmekle kalmayıp, rakibine ağır bir yara verdi.

Maça hızlı başlayan taraf Galatasaray'dı. İlk önce Giovani, sonrada Jo'nun kaçırdığı 2 net pozisyonda Onur başarılıydı. Belkide maçın kader adamı oydu. Keita'ya atılan pet şişe çok çirkindi. Galatasaray'da Servet ve Hakan ilk 11'de değildi. İlk yarıda maç dengedeydi, tempoluydu ve iki takımda çok geniş alanlar buluyordu.O kadar duran top kullanıldı, ama Galatasaray'da ne Jo ne de Neill gibi oyuncular ön plana çıkamadılar. Trabzonspor duran toplarda daha etkiliydi.

Keita'ya maç başında yapılan hareket, onun demoralize olmasına neden oldu. Maç boyunca güzel hareketlerini pek göremedik.Maç dengede giderken, Emre Güngör'ün yaptığı inanılmaz hata Trabzon'a bir ikram oldu. O dakikaya kadar net pozisyon bulamayan Trabzonspor, Colman'la bu fırsatı iyi değerlendirdi. İlk yarının son düdüğü çalarken, ilk yarıda maçı koparabilecek pozisyonlar bulan Galatasaray sahadan 1-0 mağlup ayrılıyordu.

İkinci yarıda Trabzon kendi sahasına çekilmeye başladı. Kontrataklarla Galatasaray'ı vurmayı düşünüyordu. Bir nebze olsun bunu yapmaya çalıştılar, ama uygun pozisyonları değerlendiremediler.Dönen topların hepsi Trabzon'daydı. Hakan Balta bu maça ilk 11'de çıkmalıydı.Böylesine bir deplasmanda, defansif yönü daha ağır basan Hakan'ın yokluğu arandı. Elano'nun atacağı paslarla atak yapmaya çalışan, pozisyon bulmaya çalışan Galatasaray'ın bu girişimlerini Trabzon savunması eritti.

Maçın son dilimlerinde, Keita vurdu olmadı, Giovani vurdu olmadı. Giovani özellikle ikinci yarıda Trabzon savunmasını bir hayli zorladı. Trabzon, savunmasında açık vermemeye, oyunu dengede tutmaya, ama bunun yanında hücuma çıkmayı düşündü. Trabzonspor adına kader oyuncusu kaleci Onur'du.Kaç net pozisyon çıkardı, sayamadım. Galatasaray'da ise Giovani'ydi. Kasımpaşa maçından sonra en iyi oynadığ maçtı.Oyuna sonradan giren Baros, maç ve kondisyon eksikliği yüzünden bayağı etkisizdi.

Sonuçta, Galatasaray bu maçı kazanmak için elinden geleni yaptı, net pozisyonlar yakaladı ama sarp bir geçit gibi olan Onur'u geçemedi. Trabzonspor ise umutlarını sürdürdü. En azından, kupa maçına daha moralli çıkmalarını sağlayacak bu sonuç. Bu maçtan sonra, yarınki Bursaspor maçını bekliyorum. Bakalım bu haftayı kârlı kapatabilecekler mi, göreceğiz.

Saygı ve Sevgilerimle,

Arda Özcan

 
Toplam blog
: 16
: 691
Kayıt tarihi
: 22.05.07
 
 

1994 yılında doğdum. İlköğretim öğrencisiyim. Hergün yeni birşeyler öğreniyorum. Milliyet Blog yaz..