Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Bursaspor %60 F.Bahçe %40

Bursaspor %60 F.Bahçe %40
 

BURSASPOR


Futbolumuzda bir şeyler oluyor. Devrim’le ifade edilebilir. Genç Türk hocalar, başarı yolunda önemli ve başarılı bir sınav verirken, diğer potansiyeli olan takımların da önlerini açıyorlar.

Bu potansiyel sahip takımların başında da Eskişehir, Bursa ve Kayseri var.

Bugün, harcanan onca paraya rağmen, İstanbul hegemonyası sallanıyorsa üçü için ‘’al birine vur diğerine deniyorsa’’ artık şampiyonluk, hatta Avrupa Kupalarına katılabilmek bile eskisi gibi çantada keklik olamayacaktır.

Yarınlarda, Anadolu’dan daha çok takımımızın katılacağı zirve yarışı ile doyumsuz ligler seyredeceğiz. Şu anki durum onu gösteriyor.
Eskişehir ve Bursa’nın seneye şampiyonluğa oynacaklarından eminim. Olurlar mı bilemem. Tıpkı bugün, zirvede kopup giden Sivas ve Trabzon gibi.

Ama onların ayak seslerini duyar gibiyim. Hayır, hayır.. Yukardaki paragraf ı bugün yazmadım. Geçen sezon 2/9/2009 tarihinde Milliyet Blog’da yayınlanan ‘’Eskişehir, Bursa, yeni Sivas’lar yolda’’ başlıklı yazıma ait. Görünen köy kılavuz istemiyordu. Kahin olmaya da gerek yoktu. Kısıtlı imkanları ve yetersiz kadrosu ile Sivasspor, 2 sezon şampiyonluğu zorluyorsa, her türlü potansiyele sahip, genç Türk antrenörlerinin yönettiği Eskişehir, Bursa veya Kayserispor yakın gelecekte ligin 5.şampiyon takımı olarak futbol tarihimize adını yazdıracaktı. Daha ilk sezon Bursa ve Eskişehir bu atılımı gerçekleştirdi. Bursa lider, Eskişehir 5. durumda. 3 büyükler bunu anlamadı, önemsemedi, anlamak istemedi. Bursaspor, Beşiktaşı’da, Fenerbahçe’yi de İstanbul’da mağlup etmeyi başardı. Birbirlerinin kapışmasından istifade etmeye devam edecek, çünkü henüz birbirleriyle oynamadılar. Peki Bursaspor ligi şampiyon bitirebilir mi? Bence biraz Fenerbahçe’ye bağlı bile olsa çok büyük bir avantajı var. Yarın Denizlispor’u geçebileceğini düşünüyorum. Bursa’da bu tip takımlara takılmıyorlar. Puan farkı G.Saray ile 5, F.Bahçe ile 6, Beşiktaş ile 6 puan olacak. Bursaspor’un Ankaraspor’dan 3 puanı henüz yazılmadı. 7 maç kalıyor. Sadece ikisi deplasman. En zoru Galatasaray ile. Beşiktaşın 4 deplasmanı var, en son maç Bursa’da Bursaspor ile. Galatasaray’ın 4 deplasmanı var. Fenerbahçe’nin ise sadece 2 deplasmanı kaldı. İyi bir fixtür avantajı var ama Fenerbahçe sahasında da zorlanıyor, bir türlü havaya giremiyor. G.Saray ve ve evinde Beşiktaş ile maçları var. Fikstürünü iyi değerlendirip, derbi maçları kazansa bile, Bursaspor ile 6 puan farkın kapanması zor gözüküyor. Sivasspor, geçen 2 sezonda bu haftalarda’’acaba olabilecek mi’’ soruları arasında liderdi ama buna ne kendileri ne hocaları inanmıştı. Büyük takımları yenemiyordu. Bunlar yeniyor. Bu Bursa farklı. Bunlar İnanıyorlar… Bütün şehir şampiyonluğa kenetlenmiş gibi. Bu potansiyelin kendilerinde olduğuna inanıyorlar ve gidişat da gerçekten onu gösteriyor. ‘’Sağlam’’ geliyorlar. Fenerbahçe, tecrübesi ile hala Bursaspor’u son haftaya kadar kovalayacak tek takım bence… Ama artık ipler Bursa’nın elinde. Futbol dışında her şeyle uğraşan, sanki bu seneyi halletmiş gibi, gelecek senenin planlarını yapan, yanlışı sürekli yanlışlarla kapatan İstanbul dukalığının, altın tepsi ile ikram ettiği şampiyonluğu, reddedeceklerini hiç sanmıyorum. Hayırlı olsun. Ders olsun…

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..