Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Messi

Messi
 

Andres Lionel Messi


Ben futbolcunun Messi gibi olanını severim...

Barcelona takımında forma giyen Ronaldinho'yu izlerken zevk alır ve ayaklarını takip etmeye çalışırdık. Bazem çok şanslı olduğumuzu da düşünürdük onu izliyoruz diye. Ronaldinho'nun tahtını sallamaya başlayan Messi, onun yakın zamanda formasını, mevkisini ve liderliğini de eline aldı. Henüz 23 yaşında ve elinde onca rekor ve uluslararası ödül bulunduruyor.

2000 yılında katıldığı Barcelona'da büyüme hormonu yetersizliği tedavisi gördükten sonra ilk kez 2004 yılında forma giyerek La Liga'da forma giyen en genç oyuncu ünvanını eline aldıktan sonra gerisi geldi. 18 yaşında Arjantin Milli Takımı'na katıldı. Onsekiz yaş! Dünya genelinde o yaşta elde edilebilecek en büyük sportif başarılardan biri olsa gerek.

Adam eksiltme, top dağıtma, hız, liderlik gibi özellikleri onun ön plana çıkmasını sağlarken, bütün bir savunmayı bir pasla yerle bir eden Lionel Messi duran toplarda da başarılı.

19 yaşındayken dünyanın en büyük kulüplerinden birinde 25 maç oynadığınızı düşünsenize... Kariyerin en üst noktası olsa gerek. Tabi ona yetmez. Çünkü 21 yaşına geldiğinde takımının 51 maçında oynayacak 38 gol atıp 18 de asist yapacaktır.

Topun ayaklarına yapıştığı çok futbolcu gördük fakat topla bu kadar hızlı hareket eden bir futbolcuyu yakın zamanda görmedik, bu yıllarda futbol seyircisi olmanın şansını yaşıyoruz.

Çoğu maçta takım arkadaşlarına siz savunun ben gol atarım mesajını veren dahi futbolcunun ismi sokakta top oynarken çalımlarla ilerleyen binlerce çocuğun dilinde; Lionel Messi...

Ronaldinho'yu izlemekten zevk alırdım, Messi'yi Kaçırınca üzülüyorum.

Onun arkasında defans, önünde forvet olmak isterdim. Rakip defans mı? Asla. İlla rakip olacaksam, rakip seyirci olmayı yeğlerim.

Ligde iki maç ardarda hat-trick yapınca artık yeter dedim. Yok artık Messi.

Teşekkürler, Lionel Andres Messi...

Not: Onu Barça'ya öneren kim? Rijkard!

 
Toplam blog
: 70
: 1093
Kayıt tarihi
: 27.01.08
 
 

Çok da eskilerde olmayan bir tarihte doğdu. Kulağına ismini fısıldadılar: İsmail. İsmini büyüyünc..