Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor Bir Daha Şampiyon Olamaz!

Trabzonspor Bir Daha Şampiyon Olamaz!
 

http://www.hurriyet.com.tr


1996 yılında Fenerbahçe'ye kaptırılan şampiyonluktan sonra Trabzonspor için spor kamuoyunun büyük bir kısmı şu yorumu yaptı "bu sene de kaçırdıktan sonra Trabzonspor bir daha şampiyon olamaz!" Ancak hem tecrübeli teknik adam Ersun Yanal’ın takıma ısınması hem de gerçekten yerinde transferlerle kadronun güçlendirilmesi bordo mavilileri bu sene şampiyonluğa tüm takımlardan daha yakın bir hale getirdi.

Yakın geçmişte, 2004 ve 2005 yıllarındaki ikincilikler haricinde, bordo mavililerin elle tutulur bir başarısı olmadığı gibi Karadeniz ekibinin 2002 yılında sezonu 14. sırada tamamladığına şahit olduk. Yine bu süre zarfında hem futbolcu hem de teknik adam istikrarsızlıkları bordo mavililerin en büyük kamburuydu.

İçinde bulunduğumuz sezonun devre arasında ise Selçuk, Gökhan, Song, Egemen, Kolman ve Isaac gibi önemli oyuncular ile birlikte toplamda tam 22 futbolcuyu kadrosuna dâhil edip bir o kadarı ile de yollarını ayıran Trabzonspor zaten sezonun transfer şampiyonu oldu. Ancak çok transferden ziyade doğru transferin başarı getirdiği gerçeğinden hareketle bordo mavililer ile ilgili fikirlerimi oluşturmakta devamlı zorluklar yaşadım; ta ki bugüne kadar.

Bugünkü Konyaspor maçı da bunun güzel bir örneğidir ki, Trabzonspor’un lig liderliğinin sırrı her şeyden önce yeni oyuncuları uyumlu bir şekilde bir araya getirmeyi başaran Yanal’da sonra da görevlerini hakkıyla yerine getiren futbolculardadır. Bugün Trabzonspor’un Song ve Egemen göbekte, Serkan ve Cale solda ve sağda olmak üzere, diğer büyük takımlar da dâhil, çoğu takımı kıskandıracak bir savunma yapısı var. Bu başarılı dörtlünün önünde oynayan Hüseyin yıllardır alıştığı ön libero mevkisinde gayet başarılı. Bu futbolcuların önünde oynayan Selçuk biraz defansif; Colman ve Isaac de ileriye dönük anlayışları ile takım içi dengeler için büyük önem taşıyor. Forvetteki iki isim Umut ve Gökhan’ın hm on vuruşlardaki hem de rakip savunmayı yıpratmadaki başarıları da dikkate alındığında Trabzonspor’un başarılı geleceği için umutlanmamak elde değil.

Sonuç olarak Trabzonspor’un ligin ilk altı haftasında aldığı beş galibiyet asla tesadüf değil diğer büyük takımların kendi iç hesaplarının derdine düştüğü bir ortamda hem yönetimi hem teknik direktörü hem de kadrosuyla uyum abidesi olan bir ekibin sonuna kadar hak ettiği bir başarıdır. Bordo mavililerin mevcut yapısı ve oyun anlayışı ile çok iyi başladığı bu sezonu ilk ikide, derbi maçlarda sürpriz puanlar kaybetmediği takdirde de zirvede tamamlamaması için hiçbir engel göremiyorum.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..