Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor-Gençlerbirliği:1-2 (Lig’in tadı yok, UEFA'dan para var)

Trabzonspor-Gençlerbirliği:1-2  (Lig’in tadı yok, UEFA'dan para var)
 

Trabzonspor, Başkan Şadri Şener göre yorgun argın!

Nasıl olmasın ki?

40 günde 22 maç oynayan bir takım var karşımızda. Ama Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi’nden elde ettiği gelirle kasasını doldurdu. Bu açıdan bakınca, yorgunluğa değmiş olmalı.

Trabzonspor, bu geliri bir daha bulabilecek mi?

Şampiyonlar Ligi zengini Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde yola devam edecek. Ancak Spor Toto Süper Lig’de gerilerde kaldı. Başkan Şener, bu sezondan umudu kesmiş gözüküyor:

"Bu sezon bence bitti. Şike operasyonu yüzünden ligin tadı kaçtı. Bu yılı bıraktık, artık gelecek yılın hesaplarını yapıyoruz.”

Trabzonspor, Başkan Şener’i doğruladı, bugün de Gençlerbirliği’ne yenildi. Bu, kendi sahasında art arda aldığı üçüncü (ötekiler: Beşiktaş, Galatasaray) yenilgiydi. Havaya, gidişe bakarsak, Trabzonspor’u yenme sırası, pazar günü Fenerbahçe’ye gelecek.

*****

Trabzonspor, görünüşte baskılı oynadı, ancak bu, sonuca giden bir oyun anlayışı değildi. Volkan Şen, telaşlıydı, şendi. Şen oluşu, sağda solda dolaşmasıyla sınırlı kaldı. Alanzinho, çalımlarla topu ayağında tutabildiği kadar tuttu.

Trabzonspor ikinci golü yedikten sonra uyandı; iyi oymaya başladı. Penaltıdan gelen gol, ilaç gibi geldi. Hakem, Aykut’un topu eliyle kestiğine hükmetti. İlginç olan, Aykut’un formasını çıkarması, kızaran göğsünü göstermesiydi. Aykut, topu eliyle kesmediğini, topun göğsüne çarptığını bu yolla kanıtlamak istedi.

Trabzonspor, golden sonra oynadıkça oynadı. Ancak direklere ve kaleci Ramazan’a takıldı.

Gençlerbirliği, gönlünce oynadı, ama bir oyun disiplini vardı. Futbolcular, özellikle ilk yarıda, canları istediğinde akına kalktılar; savunma dikkatliydiler. Trabzonspor’un telaş yüklü akınlarını etkisiz kıldılar.

Gençler, tam da adlarına yakışır gibi gençti.

*****

Trabzonspor-Gençlerbirliği: 1-2

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: İlker Meral, Mehmet Cem Hanoğlu, İsmail Şencan
 
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Glowacki (Dk. 46 Adrian), Celustka, Aykut, Colman, Volkan Şen (Dk. 65 Pawel Brozek), Halil, Alanzinho, Henrique

Gençlerbirliği: Ramazan, Cem Can, Kulusic, Aykut, Mehmet Sedef, Curri, Azofeifa (Dk. 84 Mehmet), Hurşut (Dk. 78 Mumunga), Yasin (Dk. 76 Erdal), Soner, Herve Tum
 
Goller: Dk. 14 Soner, Dk. 54 Yasin;  Dk. 60 Colman (Penaltıdan)

Sarı Kartlar: Dk. 50 Curri; Dk. 60 Aykut, Dk. 73 Hurşut

TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..