Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '08

 
Kategori
Haber
 

Travma geçirdiler, iktidar oldular !

Travma geçirdiler, iktidar oldular !
 

AKP'nin ikinci adamı konumundaki Dengir Mir Mehmet Fırat, The Newyork Times'e verdiği demeçte, "Atatürk Devrimleriyle Türk Toplumuna travma yaşatıldı". "Bir gecede kıyafetlerini ve dillerini değiştirmeleri söylendi. Dinsel yolları dağıtıldı...

Takiyye yapmaya, lafı dolandırmaya, kem küm etmeye gerek yok. Bu her ne kadar, Sayın Fırat'ın kendi düşüncesi gibiyse de, parti içindeki ikinci adam konumundan dolayı partisini de yakından ilgilendiriliyor.

Sözleri gayet açık ve net. Bir gecede(!) değiştirilen kılık kıyafetin geri getirilmesi için türbanla yatılıp türbanla kalkılmasının başka ne amacı olabilir.

D. M. Mehmet Fırat'ın anlaşılan tarihi bilgileri de çok eksik. Bir gecede dil değişmiş, herkesin diline biber sürülmüş, Herkes okur yazarmış da okuyamaz hale gelmişler, Emperyalist güçlerden ülkemizi kurtarmak için var gücüyle çalışarak ülkemizi kurtaran Atatürk, ülkemizin kurtuluşunu gerçekleştirmeseydi, acaba bu sözleri söyleyenler bugün dinsel görevlerini yerine getirebilecekler miydi !

Biraz insaflı olmak, vicdanlı olmak gerekiyor. Atatürk, ne yaptıysa ülkesi için yapmıştır. Ölümüyle de tüm varlığını halkına bağışlamıştır. Tüm mazlum uluslara örnek olmuştur. Batılılar Atatürk'e hep hayran olmuşlardır.

Atatürk'ün yaptığı devrimlerin hepsi çağdaş devrimlerdir. Cumhuriyetin kurulduğu o dönemlerde, bakanlıklara alınacak, okur yazar memur bulunamıyor.Okuma - yazma oranı erkeklerde yüzde onlarda, kadınlarımızda ise binde üç bile değil. Anadolu yokluk ve cehaletle karşı karşıya, yurdun dört bir tarafında bir işlevi olmayan , bir çok zararı olan medreselerle doluydu.- Bugünkü Afganistan'ın Talibanları gibi-

D.M. Mehmet Fırat'ın, bu sözlerinden şu anlam da çıkartılabilir. Türk Halkı, Atatürk'ü sevmiyor, herşeyi zorla korkudan kabul etmişlerdir. AKP'nin ikinci adamı, tarihimizi yeniden yazmaya çok hevesli gözüküyor.

Sayın Fırat'ın, travma geçirenler olarak, Menemen'de Kubilay'ı şehit edenler, Şeyh Sait isyanlarını çıkaranlar, Sivas'da kıyımları yaşatanları, örnek gösterme olasılığı ortaya çıkıyor. Bunların ortak noktaları Atatürk devrimlerine karşı oluşları, bu karşı duruşlarını kan dökerek ortaya koymaları.

Bu tür söylemleri, Türk toplumu adına söyleyenleri, Türk toplumuna böyle bir teşhis koyanları kınıyorum.

Ümmetçilikten, bir Ulus yaratmak için, kanıyla canıyla büyük uğraşılar vermiş, Atatürk'ümüze dil uzatılmasını da kınıyorum.

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..