Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '21

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

TRT'DEN VANLILARA HABER VAR!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca 2020-2021 Dönemi Stratejik Değerlendirme ve 2022-2023 Vizyonu Çalıştayı ile Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı İstanbul’da yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının kurumsallaşma yolculuğunun anlatıldığı, iletişimin geleceğine dair konu başlıklarının ele alındığı çalıştaya gazeteci olarak Van’dan katıldım.

"Türkiye İletişim Modeli: İletişimde 2023-2053-2071 Vizyonu" başlıklı sunum yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kamu diplomasisi, CİMER, Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi, Basın Yayın alanlarında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

TÜRKİYE MARKA OFİSİ KURULUYOR

İletişim Başkanlığı bünyesinde yapılan çalışmaları örneklerle anlatan Başkan Altun, Türkiye'nin global marka kimliği alanında çalışmalar yapmayı amaçlayan, ülke imajı ve marka değerinin güçlendirilmesi ve stratejik iletişim vizyonu hedeflerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye Marka Ofisi'ni kuracaklarını açıkladı.

İNTERNET YASASI HAZIR

İnternet Yasası ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve İletişim Başkanlığı olarak projelerini meclise sunduklarını ifade eden Başkan Altun, yasanın en kısa zaman diliminde meclisten geçmesini umduklarını, yeni yılda bu yasanın mutlaka yürürlüğe gireceğine inandığını söyledi. Başkan Altun, "Bizler çalışmalarımızı tamamladık. TBMM'de gerek Dijital Mecralar Komisyonu gerekse diğer komisyonlarda girişimleri yaptık, tüm hazırlıklar tamam. Sosyal Medya Yasası ile birlikte İnternet Gazeteciliği Yasası da mutlaka kanunlaşacaktır" dedi.

Çalıştaya İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yanı sıra TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran da katıldı.

TRT VAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Gazetecilik hayatım boyunca katıldığım bu tür toplantılarda üst düzey bürokratlara mesleki sorunlarımızın, beklentilerimizin yanı sıra şehrimizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını iletmeyi kendime görev edindim.

TRT GAP Radyosu’nda 25 yıldır Van Gündemi programını hazırlayarak haftanın bir günü canlı yayında sunan gazeteci olarak bu anlayışla TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’yla görüşme imkânı buldum.

Genel Müdür Sobacı'ya kendimi tanıttıktan sonra 1960 yılında kurulan,1985'te kapatılan TRT Van Radyosu’nun kuruluşu ve gerekçesiz kapatılma hikâyesini kısaca anlattım. İran sınırında yer alan, Doğu Anadolu’nun en büyük ili olan Van’ın stratejik konumuna, genç nüfus yoğunluğuna dikkat çekerek TRT Van Radyosu’nun kurulmasına ve yeniden yayına başlamasına büyük ihtiyaç olduğunu söyledim.

Aktardığım bilgileri ilgiyle dinleyen TRT Genel Müdürü Sobacı da, “ TRT Van Radyosu hakkında rapor/bilgi notu hazırlayarak özel kalem müdürüm Taha Yasin Çelik Bey’e ulaştırın. Bizde konuyu öncelikli olarak gündeme alalım” dedi. Sobacı'nın ilgisinden umutlandım. Konuşmalarımıza tanık olan Taha Yasin Bey de telefon numarasını vererek hazırlayacağım raporu kendisine göndermemi istedi. TRT Van Radyosu ile ilgili detaylı raporu hazırlayıp TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı'ya en kısa süre içinde ulaştıracağım.

Bu girişimle kalmadık.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’la görüşerek kapatılan TRT Van Radyosu'nun kurularak yeniden yayın hayatına başlamasına ihtiyaç olduğunu aktardım. Altun da konuyla ilgileneceğini söyledi. Ayrıca Başkan Altun’a İletişim Başkanlığı Van Bölge Müdürlüğü’nün kurulmasının kurum ve bölge açısından yararlı olacağını anlattım.

Mesleki anlayışıma göre gazeteci bulunduğu toplumun sesi, dili, gözü, kulağı ve vicdanıdır. Bu değerlere yürekten inanmış bağımsız bir gazeteci olarak TRT Van Bölge Müdürlüğü ve İletişim Başkanlığı Van Bölge Müdürlüğü'nün kurulması konularını 2021 yılının son günlerinde yetkililere aktarma fırsatı bulmuş olduk. Tabi sonuç ne olur onu bilemiyorum. Bizim gücümüz buna yetiyor.

Söz konusu iki kurumun Van’a kazandırılmasında en büyük görev milletvekillerimize, siyasilere, yetkili ve ilgililere düşmektedir. Bizde konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Kentimizi ve toplumumu ilgilendiren beklentilerin sabırla, inançla, ısrarla takip edilmesi; gündemde tutulması ve etkili lobi çalışmasıyla gerçekleşeceğine inanıyorum.

 
Toplam blog
: 41
: 2320
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

Van'da doğdu. Anadol Üniveristesi Sosyal Bilimler, İşletme Fakültesi mezunu. Gazeteci,araştırmacı..