Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '18

 
Kategori
Dünya
 

Trump Aslında Bunun Peşinde mi?

Trump Aslında Bunun Peşinde mi?
 

Bloomberg'de yer alan haberde ABD başkanı Trump bugünkü kabine toplantısında Türkiye'nin iyi bir dost olmadığının ortaya çıktığını söylemiş.

Papaz Brunson iade edilmediği için söylenmiş söz.

Hukuk işlerinden anlamam. Brunson mahkemesi henüz sonuçlanmadığını biliyoruz. Yargı kararını verdikten sonra sonuç üzerinden olayı yorumlamaya çalışırız Şimdi ne dersek boş.

Brunson'un yüz ifadesine baktığımda bana papaz'dan daha çok ajan izlenimi veriyor. Bu benim kişisel değerlendirmemdir.

Trump'a gelince..

Brunson'u dünya meselesi haline getirilmesinin başka bir nedeni olabilir mi diye kendi kendime sormadan edemiyorum doğrusunu isterseniz. Öyle ya sonuçta rahip Brunson ABD'nin bir kamu görevlisi ve Türkiye'de FETÖ yapılanmasında ve 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ile ilgili olayda adı karışmış bir rahip ve kendisiyle ilgili yargı tarafından iddianame hazırlanmış ama henüz karar aşamasına gelinmediğinden ev hapsinde tutulmakta.

'Hele sonucu bir bekle Trump!' diyeceğim ama Brunson'un iade edilmesindeki bu denli israrın altında sanki başka şeyler yatıyor gibi geliyor bana.

Trump'un yaptırımlarını bir kenara koyalım. Brunson bahanesiyle gerek vergi yaptırımları gerek bazı ambargolar ve dolayisiyle dolar kurunun aşırı seviyede yükselmesiyle Türkiye ekonomisine vermiş olduğu rakamsal zararlar ve tüm bunları alt alta sıraladığımızda karşımıza Trump'un Türkiye'ye karşı duruş fotografını görüyoruz.

Trump'un bu duruşunu nasıl okumalıyız?

Gerçekten sadece Brunson'un iadesini mi istiyor, yoksa Brunson'un bilgilerinden yararlanarak 15 Temmuz'da gerçekleşmiş olan darbe girişiminin asıl sorumluların kimlerin olduğunu ortaya mı çıkarmak istiyor?

Öyle ya Brunson'un tutuklanma nedeni FETÖ terör örgütüyle bazı iletişim araçlarıyla iletişime geçtiğine dair belgelerin mevcuduna istinaden tutuklanmıştır.

Trump, Brunson yoluyla 15 Temmuz'un gerçek faillerini bulmak ve dünya kamuoyuna duyurmaksa maksadı, ne yapıp yapıp sonuca ulaşacağını düşünüyorum.

Eğer Brunson yoluyla gerçek failler ortaya çıkarsa 15 Temmuz'un kimlere kadar uzanacağını tahmin edemiyorum.

Eğer Türkiye'deki istihbarat'a kadar uzanırsa ülkede çok şeyler değişebilir.

Trump aslında bunun peşinde mi dir?

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..