Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '12

 
Kategori
Deneme
 

Tüketim köleliği

Tüketim köleliği
 

tüketim


İnsanoğlu tüketmek konusunda oldukça başarılı bir canlıdır. Önce kendimizi tüketiriz,sonra çevremizi ve en son dünyayı. Yaşadığımız dünya içerisinde kurulan bu sisteme itaat etmekten başka şansımız yok gibi. En acıklısıda farkında olmamıza rağmen tüketime itaat etmeyi sürdürmek.

Tüketmek için elbette paraya ihtiyacımız var. Paranın olmadığı yıllarda insanlar değiş-tokuş yaparak ihtiyaçlarını temin ederlerdi. Bu hem insan ilişkilerini olumlu etkiler hem de paylaşımcılığı. Şimdi ise paylaşmamak için çırpınıyoruz adeta. Sistem bize üret, tüketime itaat et ve öl diyor bizde bu emri yerine getiriyoruz. 

Yaşadığımız dünya içerisinde ihtiyaç kavramı oldukça farklı boyutlara geldi. İnsanlar ihtiyaçları olmayan şeyleri de satın almayı alışkanlık haline getirdiler. Gerçi bundan ziyadeihtiyaç dışı ürünleri satın almaya mecbur bırakıldık. Mecbur bırakıldık diyorum. Bunu daha da netleştireyim. Yediğimiz bir çok yemeğin yanında bir şeyleri içmek isteriz. Çünkü üretilen gıdaların çoğunda insanın sıvı tüketmesi için maddeler vardır. İçdiğimiz bir çok sıvının içerisinde bağımlılık yapan özel bir madde vardır. Kullandığımız şampuanın içerisinde cildin nemi azaltan maddeler vardır. Şampuanı üreten firma cildin nemini kazanması için kremde üretir. Bu örnekleri çoğaltabilirim. Ancak ne değişir bilmiyorum. Çünkü tüketime itaat etmek,sisteme itaat etmek kaçınılmaz son gibi. Acaba var mıdır bir çaresi? 

http://tanrininisivar.blogspot.com/2012/04/tuketime-itaat-etmek.html

 
Toplam blog
: 77
: 1884
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

Kendimi anlatmayı pek sevmem. Çünkü insanın kendinden bahsetmesi siyasetçi olmak ya da siyaset ko..