12 Ağustos '11
- Kategori
- Futbol
Tükiyede futbol

komik gibi bir gerçek
Türkiye büyük bir ülke ve bir çok çeşitli kaynakalara sahip bunu kimse yalanlayamaz.
Futbol konusunda kendimizi kandırmakla beraber, ölüme mahkum edilmiş bir futbol anlayışımız var.80 milyona yakın insanın yaşadığı bir ülkede yaklaşık 65 milyon kişi futbol ne olduğu biliyor. 30 Mİlyon kişide futbolla ilgisi gönlünde yatan bir kaç renk vardır elbet.
Sorun ortaya cıkan şike iddaaları falan değil aslında, sorun üşengeçlik, zamana vakit harcayamama, herşeyin bir anda olsun bitsin anlayışı yani hazırcılık hazıra konma, konma çabasında olma.
Bazı kaynaklarda gelişim ülkesi olarak gösterilsekte Futbol konusunda gelişme acısından hic bir şey yapılmamaktadır.Yapılan şeyler Yurt dışında yaşamış, eğitimi, kültürü büyük ölçüde o ülkeye ait olan gençleri iyi bir gelecek vadiyle Miili takıma çağrılmaları eğer böyle gelişecek isek bence hiç gelişmeyelim 100 sene önce olduğu gibi Futbol savaş nededi olarak görülsün ve yasaklansın. Senin ülkende 10 milyondan fazla genç (14-21) yaş arası futbolla ilgilenen kendi topraklarında yaşayan spor sever var. Bunları görmemezlikten gelmek hali hazıra konma çabaları bir yere kadar sürecektir elbet. Takıma girme olanakları olanlar bile tanıdığı akrabası olmadığı için girememekte girse bile 150 de 5 gibi bir şansa sahip olmaktadır.
Yaptığın kıytırık sahalar çocukların sağlığı için elverişsiz olan saha alt yapıları, ilgisiz insanlara maaş ve antrnörlük belgesi veriyorsun onun yerine çim saha yapıp başına 2 tane belediye işcisini o sahayı sulamak ve yetiştirmek amaclı kullansan, iş hakkında gelecek hakkında hayatından bıkmış artık zaman gecirmek para mı alıp yatayım mantelitesindeki insanlarla değilde bu işi seven, işini yaparken eğlenmeyi bilen insanları antrnör yapıp gençlerin başına koysan belki bu ölmeye mahkum bir insan olarak nitelendirdğim futbolunda iyi bir aşama kaydedebilirsin.