Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '20

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Tüp Bebek Nedir?

Tüp Bebek Nedir?
Tüp Bebek için Tüp Bebek Yumurtalıklarındaki yumurtalar ilaçlar yardımıyla uyarılan anne adayından ultrasonografi eşliğinde toplanan yumurtalarla, erkekten alınan spermlerin laboratuvar ortamında döllenmesi ve daha sonra gelişen embriyoların rahim içerisine yerleştirilmesi ile gebelik elde edilmesi işlemidir.
 
Tüp bebek tedavisi çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu bir yardımcı üreme tekniğidir. İnsan hayatındaki en unutulmaz duyguları yaşatan bebek sevincini normal yollarla yaşayamayan çiftlerimize tüp bebek tedavisi uyguluyoruz ve birçoğunu mutlu ediyoruz. Kişiye özel yapılan tüp bebek tedavisi gün geçtikçe gelişmekte ve teknolojinin bize sunduğu yeni yöntemler ile daha etkili ve doğru tedavilerle net sonuçlara ulaşma şansımız artıyor.
 
Tüp bebek tedavisi uzun süreli bir tedavi süreci olabilir. Bu durumda istikrarlı olabilmek ve sabırlı davranabilmek oldukça önem taşıyor. Özellikle anne adayının psikolojik açıdan rahat olması tüp bebek tedavisinde son derece önemlidir. Her türlü tedavide olduğu gibi tüp bebek tedavisinde de aşırı stres yapmak dezavantaj oluşturacaktır.
 
Tüp bebek tedavisi için öncelikle güvendiğiniz bir merkeze ve kadın doğum hekimine muayene olmanız gereklidir. Sonrasında size özel bir tedavi protokolü hazırlanır. Uzman gerekli görürse anne adayından HSG (rahim filmi) isteyebilir. Burada en önemli hususların başında size verilen ilaçları ve iğneleri tavsiye edilen saatte ve hep aynı zaman diliminde uygulanmasına özen göstermek geliyor.
 
Embriyo transferi anne adayından toplanan yumurtaların gelişim sürecine göre yapılır. Süreci kadın doğum uzmanı ile birlikte embriyolog yönetir. Transfer esnasında anestezi gerekmemektedir. Tüp bebek ile ilgili aklınızdaki tüm soru işaretleri için Ecemiş Klinik ekibi ile iletişim kurabilir, doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.
 
İlaçlar ile uyarılan anne adayının yumurtaları ultrason eşliğinde ve anestezi altında toplanıyor ve baba adayından alının sperm örnekleri ile laboratuvarda döllenmesi sağlanıyor. Oluşan embriyolar 3 ila 5 gün içinde anne adayının rahmine transfer ediliyor. Burada kadından toplanan yumurta sayısından daha çok oluşan embriyo sayısı önemlidir. Üstelik bu embriyolarında kaliteli olması gebeliğin gerçekleşmesini kolaylaştırmaktadır.
 
Tüp Bebek’de Tedaviye olumlu sonuç kişiden kişiye değişir ve unutulmamalıdır ki bir kadından her ay kaliteli ve istenilen sayıda yumurta elde edilememektedir. Bu nedenledir ki her tüp bebek denemesinde farklı yanıt elde edilebilir.
 
Tüp bebek tedavisi ile ilgili tüm bilgili Ecemiş Klinik ekibinden ulaşabilir, güvenle tedavinizi bizimle birlikte sürdürebilirsiniz. Lütfen geç olmadan iletişime geçin.
 
https://www.tolgaecemis.com/
 
Toplam blog
: 2
: 45
Kayıt tarihi
: 01.05.20
 
 

Op. Dr. Tolga Ecemiş | Tüp Bebek Tedavisi | Kısırlık Tedavisi | Gebelik Takibi | Jinekoloji ..