- Kategori
- Güncel
Turhan Selçuk, “üstü kalsın” dedi; aramızdan ayrıldı.

cumhuriyet.com.tr
Her ölüm erken ölümdür
Biliyorum Tanrım.
Ama, ayrıca, aldığın şu hayat
Fena değildir...
Üstü kalsın...
*****
Cemal Süreya, yaşayacağı kadar yaşadığına inanmışlıkla, “üstü kalsın” diyor.
Biliyoruz ki, “üstü kalsın”, yemek sonrası hesap ödeme sırasında kullanılır; ödenmesi gerekenden fazla olan para üstünün ödeme yapılana bırakıldığını anlatır.
“Söz Çizginin” ustası, Cumhuriyet gazetesi karikatüristlerinden Turhan Selçuk da, “üstü kalsın” dedi, 88 yaşında aramızdan ayrıldı.
Yaş 88 de olsa, “Her ölüm erken ölümdür”; hele, üreten için daha da erkendir.
Turhan Selçuk, karikatür sanatının duayeniydi; onun Abdülcanbaz’ı unutulabilir mi?
Abdülcanbaz, Turhan Selçuk’un 1957 yılında Milliyet gazetesinde çizmeye başladığı bir karakter ve çizgi romanın baş kahramanıdır.
*****
Turhan Selçuk, vasiyeti üzerine, 14 Mart Pazar günü Hacıbektaş ilçesinde toprağa verilecek.
Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, vasiyetle ilgili şu açıklamayı yaptı:
“2007 yılının 17 Ağustos günü Hacıbektaş Veli Anma etkinliklerinde İlhan Selçuk konferans verirken salon tıklım tıklım doluydu ve Selçuk konferansın bir bölümünde 'Bizi Hacıbektaş'a gömün' deyip ailece kendisini ve Turan Selçuk'u da kastederek burada resmen halkın huzurunda vasiyet etmişti. Daha sonra da Turan Selçuk resmi vasiyetini yaptı. Bunun üzerine Hacıbektaş Belediyesi olarak Çilehane bölgesinde mezarlığın bitişiğinde özel yer hazırladık.”
*****
İlhan Selçuk, ağabeyi Turhan’dan söz ederken bakın birlikteliklerini ne güzel anlatıyor:
“Turhan'la kardeşliğin ötesinde bir ikili oluşturuyorduk, yaşımız büyüdükçe düşüncelerimiz de birlikte büyüyor, düşlemlerimize karışıyordu, gece gözlerimizi kapadığımızda gördüğümüz rüyanın birbirine benzemesi doğaldı...”
Turhan Selçuk, Cemal Süreya gibi “üstü kalsın” dedi; ayrıldı aramızdan. İlhan Selçuk, hasta, yoğun bakımda; ağabeyinin bu dünyaya “elveda” dediğinden habersiz.
“Söz Çizginin” ustası, güle güle!...