Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '11

 
Kategori
Turizm
 

Turizmde bayrağı gençler devraldı!

Turizmde bayrağı gençler devraldı!
 

Geçen hafta Cumartesi Mardan Palace Antalya’da Turizmde Gençlik Ödülleri’ne ev sahipliği yaptık. Programa T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Antalya Milletvekili Sadık Badak, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Cumhuriyet Halk Partisi Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç ile sektör temsilcileri ve yöneticileri katıldı.
Davetimizi kırmayıp programa katılan, bizden desteklerini esirgemeyen ve bizleri turizm alanında daha fazla çalışmalar yapmamız konusunda cesaretlendiren saygıdeğer katılımcılar ile Mardan Palace, Tourcon, Anadolu Jet ve Odak Organizasyon’a sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunarım. 

Turizmde Gençlik Ödülleri genç turizmcileri motive etmek ve turizm alanında yetişen genç arkadaşlara örnek bir model sunmak için düzenlediğimiz bir etkinlik oldu. “Yılın Genç Turizm Yöneticisi”, “Yılın Genç Turizm Bürokratı”, “Yılın Genç Turizm Akademisyeni”, “Yılın Genç Turizm Girişimcisi” olarak ödülleri kategorize ettik. Danışma Kurulumuz puanlama kriterlerine göre adaylarımızı değerlendirdi. Bunun sonucunda Alper Uçar, Levent Demirel, Yrd. Doç. Dr. Eda Gürel ve Mehmet Ulusoy alanlarında ödüllerini aldılar. 

Eğitimli gençlerin sektörde istihdamı ödül törenimizde konuşmamın temelini oluşturdu. Turizmci üstadlarımız, Antalya başta olmak üzere İzmir ve İstanbul’a büyük yatırımlar yapmayı başardılar. Fakat bu süreçte unuttukları belki de farkına varmadıkları bir nokta vardı; İnsan gücü yani sektörde çalışacak donanımlı personel göz ardı edildi. Biz turizmciler, acentası, oteli, hava yolu şirketi vb. ile hizmet sektöründe faaliyet göstermekteyiz, Turizm sektöründe otel, uçak ve acentayı birer hastane gibi düşünebiliriz. Elimizde çok modern ekipmanlar olabilir fakat sizin hastanenizde yıllarını bu hizmeti sunmak için eğitim almış doktor yoksa, verdiğiniz hizmetin kalitesi tartışılır duruma gelecektir. Turizm sektörü de bir çok yönü ile hastaneleri andırmaktadır. Bizler turizm üzerine eğitim almış, dünya kültürünü benimsemiş, sektörü yakından takip eden gençler olarak, Türkiye turizminin zirveye ulaşması için istihdam politikasının tekrardan gözden geçirilmesi gerektiği kanısındayız. 

Genç Turizmciler olarak kurulduğumuz günden bu yana turizm sektöründe “Invest in the Future of Tourism” sloganını benimsedik ve görüyoruz ki, biz gençler turizm sektörünü devralıyoruz. 

Nasıl mı? 

TTYD Başkanı Turgut Gür ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz’ın konuşmalarında dediği gibi “Bizler Türkiye’de Turgut Özal ile başlayan turizm hareketine destek olduk. Bu süreci devam ettirecek olanlar, sizlersiniz.” Gerek saygıdeğer misafirlerin yaptıkları konuşmalarda gerek program sırasında yaptığımız sohbetlerde bana iletilen hep “genç turizmcilerin donanımlı bir şekilde yetişerek sektöre yeni bir soluk getirmesi” gerektiği oldu. Biz de bu konuşmalardan ve saygıdeğer büyüklerimizin verdiği desteklerden cesaretle daha güzel aktiviteler yapmak için çalışmalarımıza hız verdik. 

Bu gece turizm alanındaki bayrak yarışını yakından görmeme de olanak sağladı. Sektöre emek vermiş ve Türkiye turizmini bu noktaya getiren büyüklerimizden şimdi bu bayrağı biz ve eğitim, konferans, seminer ve staj çalışmaları ile yetişmelerine destek verdiğimiz üyelerimiz devralıyor. Yaptığımız çalışmalar ile bizler de bu bayrağı çok daha ilerlere götürmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz çok kısa sürede biz gençler yani genç yatırımcılar, genç yöneticiler, akademisyen ve bürokratlar olarak Türkiye Turizmini dünya sıralamasında hak ettiği yere yani ilk sıraya yerleştirmektir. Bundan sizin de şüpheniz olmasın. Sonuç olarak, gençler “Turizmde Gençlik Ödülleri” ile bir ilki başarmış oldu. Bu süreçte nihai hedef eğitimli gençlerin sektörde istihdamıdır. Erzurum’dan Ankara’ya, Trabzon’dan
Edirne’ye, İstanbul’dan Çorum’a yurdun tümünde alınan turizm eğitimi standartlarının aynı seviyeye getirilir, gençlerimiz sektör için cesaretlendirilirse Türkiye turizm sektörü ekonominin lokomotifi olarak ilerleyecektir. 

Kaynak: http://www.bulutbagci.com 

 
Toplam blog
: 5
: 495
Kayıt tarihi
: 02.04.11
 
 

Tanıdığım çoğu insana göre Bulut Bağcı; idealist, sonuca ve sürece iyi odaklanan, yardımsever, vizyo..