Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Türk jet pilotları Suriye’de tutuklandı…

Türk jet pilotları Suriye’de tutuklandı…
 

Bir devlet en önce halkını olaylardan bilgilendirmekle yükümlüdür. Bazı olaylar gizli olabilir ancak deşifre olmuşsa artık gizliliği kalmamıştır. Halk devletinden bilgi bekler. Ancak yeterli ve inandırıcı bilgi olmayınca ister istemez dış basına kulak kabartır. Dış basın çok mu güvenilirdir? Tabii ki hayır. Ama halk kendini, kendi insanını, kendi ülkesini ilgilendiren konularda hassastır ve doyurucu bilgi ister.

Hatırlanacaktır,

Suriye'de El-Vatan Gazetesi tarafından ordu kaynaklarına dayanarak, 4 Türk savaş pilotunun Halep bölgesinde silahlı bir grupla birlikte askeri havaalanına sızmaya çalışırken yakalandığını iddia etmişti. İddia, Türkiye Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamayla yalanlandı. Ancak, Şam yönetiminin tutuklamaları teyit ettiği ifade edildi.

Suriye ve Rusya israrla  tutuklamaların doğru olduğunu ve tutukluların sorguda olduklarını iddia ediyorlar.

İlginç olan bu jet pilotlatının Suriye’ye geçtiğinin istihbaratının ülkemizdeki kamplarda barınan Suriye muhaliflerinden elde edildiği söyleniyor.

Emekli General Muhammed İsa, “Yanlış olan tek şey, pilotların dört kişi olduğu. Aslında daha fazlaydı. Şimdilik net olarak şunu söyleyebileceğim. Durum gerçekten çok ciddi. Bu kişiler gerçekten de Halep’teki hava üssü yakınlarında yakalandı. Pilotlar, silahlı grubun desteğiyle bu üsse sızmak niyetindeydi. Amaçları henüz belirleniyor; şimdilik sadece tahminler yürütülebilir. Muhtemelen, pilotlar uçakları ele geçirip Suriye’nin önemli stratejik noktalarına saldırmayı düşünüyordu. Bazı yoğun nüfuslu bölgelere saldırmayı planladıkları da bir olasılık. Sonra tüm yükümlülük hükümete ve Suriye Ordusu’na yüklenecekti. Ankara bu bilgiyi yalanlıyorsa yalanlasın, istediğini diyebilir. Fakat bu olay bir gerçek” diye konuştu.”

İddialar böyle, bizim yetkililerden is doyurucu bir bilgi yok…

İzmir 2013-01-03

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..