Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '09

 
Kategori
Müzik
 

Türk müzisyen Sinem Saniye ABD'de binlerce aday arasından birinci oldu

Türk müzisyen Sinem Saniye ABD'de binlerce aday arasından birinci oldu
 

Amerika’da bulunan bağımsız sanatçılar tarafından oluşturulan aynı adlı bir dernek tarafından kurulan Indi Music TV, ABD’de müzik konusunda milyonlarca izleyiciye ulaşan bir müzik kanalıdır.

Kanal genel anlamda Amerika’da yaşayan her yaştan müzisyene kendilerini gösterecek ortamlar yaratmak için yarışmalar düzenlemekte, çeşitli organizasyonlar vasıtasıyla yeni yıldızların tanıtılmalarında rol oynamaktadır.

Bu yarışmaların sonuncusunda Türk müzisyen Sinem Saniye “Are We in Love” adlı parçasıyla, Yunanlı rakibinin ‘’Constantinepole 1453’’ isimli politik şarkı karşısında birincilik ödülünü kazandı.

Yüzlerce şarkı arasında önce ilk 10'a, daha sonra ilk 4'e kalan Sinem, hafta sonunda yapılan oylama sonucunda birinciliği aldı. Müzik kanalı New York'ta 26 Aralık Cumartesi gecesi yayınlanacak programın açılışının “Are We in Love” adlı parçayla yapılacağı öğrenildi.

Anne ve babası İstanbul ve İzmirli olan Sinem, Almanya doğumlu olup, ailesi ile birlikte 3 yaşındayken ABD’ye göç etmiştir. 5 yaşından itibaren piyano çalan sanatçı, New York'ta müzik mühendisliği eğitimi almıştır. Müziklerinde darbuka ve ud gibi Türk müziğinin önde gelen enstrümanlarını da kullanmasıyla tanınan Sinem, daha önce de 20 bin kişi arasından, John Lennon beste yarışmasını kazanmış, Boom Sheke Nana” isimli şarkısıyla Billboard Dünya Beste Yarışması’nda binlerce rakibini geride bırakarak ikinci olmuştu.

Sinem Saniye “Are We In Love” un Türkiye'de de MTV kanalında yayınlanmasından son derece mutlu olduğunu belirterek, 2010 yaz aylarında Türkiye'ye gelerek, konserler vereceğini kaydetti.

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..