Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '17

 
Kategori
Deneme
 

Türk Severiz

Zor dönemler geçirdik tarihimiz boyunca.. Hala geçirmeye devam ediyoruz. Ve bazen bizi nelerin beklediğini tahmin etmekte zorlanıyoruz.. Her bir taraftan düşmanlar saldırıya hazır durumdalar farkına varamıyoruz. Aç köpek gibi onlara muhtaç olmamızı ve ayağımızın sendelenmesini bekliyorlar. Ayağımız sendelensin ki bir çelme de onlar atsın bu sefer yığılalım istiyorlar. Onlar hep bunu istiyor.

Biz ise bazen çok fazla iyimser düşünüyoruz. Düşmanın fikirlerini "düşman gibi" okuyamıyoruz. Bize yanlış yapmadan kimseye kötü davranamıyoruz. İlla onların eylemini beklememize gerek yok ki.

Koca tarihimizde ne zaman arkadan vurulmadık? Düşünün. Kime el uzattıysak o vurdu bizi. Onlarda hiç bilemediler biz, Türk’tük, kolay kolay yıkılmaz. Hiç geçmek ve bitmek bilmeyen yıldırım gibiydik. Allah'ın ordusu diye kendimizi tanımlamıştık bile. Çünkü hep inançla çıktık er meydanlarına. Birde birliğimizle, kardeşliğimizle, sevdamızla..

Birlik diyorum; son zamanlarda bazılarımızın bunu anlayamadığı veya anlamak istemediğini biliyorum. Düşman bizim birliğimizden korkuyor, bu yüzden bizi hep "bizimle" vurmaya kalkıyor. Önce o buğday tenli dediler, sonra onun başı açık bunun kapalı, diğerine bunu düşünemez dedirttiler, öbürüne yarım akıllı.. "Yaşları küçük bunlar anlamaz ne gördü ki "dediler, birileride "bunlar ihtiyarladı artık düşünemezler" dediler. Hangisi doğruydu? Herkes şaşırdı. Peki biz niye bunlarla oyalandık bu kadar yıl? Biz yüzyıllardır kendi tercihimiz ve doğruladığımız dini seçmiş; diğer din mensuplarına da her zaman kucak açmış ve saygı duymuş asil, köklü bir milletiz. Kimi inancının gerektiğini tam anlamıyla uygular, kimi yarısını, kimi hiçbirini uygulayamaz veya uygulamayı tercih etmez.

Şöyle birşey var ki o da Türk, sen de Türk'sün, biz de Türk'üz. Farkımız inancımızı yaşayış tarzımız olsun yeter ki. Biz kullar olarak, kimseye karışamaz kimseye zorla birşeye inandıramayız. İnanmak ister merak eder sorar danışırsa ne mutlu tabi. Fakat böyle bir isteği yok ise bu bize düşmemeli. Allah herkesin gönlüne göre versin, hidayetini esirgemesin. (Amin.)

Bize düşen vatanımızın çıkarlarının gerektirdiklerini yapmak, aramıza nifak sokanlara karşı her zaman bir ve omuz omuza olmak. Sarılmak... Türk’ü Türk anlayacağı gibi, kendi derdimizi yalnız biz anlar biz biliriz.

Şimdi düşünelim; kimi inancıyla eleştirdiysek,kimin hakkında kötü konuşup ona yanlış davrandıysak ondan bir helallik isteyip birlik olmamızın gerektiğini söyleyelim. Demişler ya Seven sevdiğine, sevdiğini söylesin. Şimdi herkes kandaşına söylesin onu ne kadar çok sevdiğini.. Bizi hiçbir gücün bölemeyeceğini... Yalnız, bir ve diri olunca hedeflerimizin gerçekleşebileceğini bilin. Bu ölçüde davranın. Kanımız bize Allah’ın en büyük nimeti. Ve bizim de bu nedenle en büyük şükrümüz..

Sağlıcakla, Sevgiyle ve TÜRK Kalın..

 
Toplam blog
: 17
: 149
Kayıt tarihi
: 06.12.17
 
 

İzmir 27.Dönem Milletvekili Adayı/ Bizim yanımızda ancak inandıklarımız vardır. Yanımızda olamaya..