Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Türk Telekom Arena Stadı'ndaki protesto olayının suçlusu bulundu!

Türk Telekom Arena Stadı'ndaki protesto olayının suçlusu bulundu!
 

TV 8'deki bir haber pogramını izliyordum... 

Konu, Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında Başbakan'ın protesto edilmesiydi... 

Pogramın konukları ise Star gazetesinden Mehmet Metiner ve Hürriyet gazetesinden Tufan Türenç'ti. 

Önce Mehmet Metiner'e söz verdi, spiker. Mehmet Metiner, seçim sürecine girdiğimizi, önümüzdeki seçimlerde Ak Parti'nin yeniden tek başına iktidara geleceğinin beklendiğini, Anayasa'yı değiştirecek bir çoğunlukla gelmesi halinde yeni bir Anayasa yapacağını ve statükocuların temelli olarak statükolarını kaybedeceklerini, bu itibarla Ak Parti iktidarına karşı planlı ve organize bir hareketin başlatıldığını, Türk Telekom Arena'daki olayların da bunun bir parçası olabileceğini söyledi. 

Sıra Tufan Türenç'e gelmişti... Her zamanki sakin, ciddi üslubuyla konuşmaya başladı. O da olayı seçimlerle irtibatlandırdı. Ama o, Mehmet Metiner'in tam aksi istikamette olayı yorumladı. İktidarın gerilim politikasından hoşlandığını, bu politikanın işine yaradığını bildiğini, bu nedenle bu seçim sürecinde de bilinçli ve planlı şekilde gerilimi yükseltmeye çalıştığını söyledi. Türenç, iddialarını ispatlamak amacıyla da 2007 seçimlerini örnek olarak gösterdi. Güya Ak Parti 2007 de de ayni taktikle seçimlerde fark atmıştı. 

Türenç'den bu sözleri işitince çok şaşırdım. Çünkü yakın geçmişte yaşadıklarımız hafızamda çok canlıydı ve konuyla ilgili de bir çok yazı yazmıştım. 

Ergenekon Davası'yla da iyice deşifre olan Ergenekoncuların 2007 de profesyonelce organize edilmiş psikolojik harekat uyguladıklarını, bu harekatın gereği olarak da ülkede gerilimin yükseltildiği ve gerilimden de iktidarın sorumlu tutulmasının amaçlandığını bugün için net olarak görebiliyoruz. PKK'nın da eş zamanlı olarak saldırılarını artırmaları ve şehit cenazelerinde ilk defa camilerde planlı gösterilerin yapılması da ayrıca çok ilginçtti. Gerilimin esas fitilini de CHP'nin o zamanki lideri Baykal ateşlemişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir yıla yakın süre kala yani 2006 nın ikinci yarısından itibaren, Erdoğan adaymış gibi Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olamayacağını, laikliğin aşındığını, adım adım şeriata gittiğimizi söyledi. Salı gününde yapılan haftalık grup toplantılarında çok ateşli konuşmalar yaptı. Parti binalarının içi ve dışı kızgın bakan Atatürk fotoğraflarıyla donatıldı. 

Daha sonra Cumhuriyet gazetesi, "Tehlikenin farkında mısınız, saatlerimiz 100 yıl geriye alınacak" kampanyalarını başlattı. 

Peşinden Atatürkçü Düşünce Derneği cumhuriyet mitinglerini düzenledi. 

Bunları dönemin Cumhurbaşkanı Sezer ve dönemin Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın aynı ifadelerle "Laik Cumhuriyet, tarihinde hiç olmadığı kadar tehdit altındadır" açıklamaları izledi... 

Ve 27 Nisana geceesi yayınlanan e-muhtıra... 

Anayasa Mahkemesi'nin meşhur 367 kararıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin intikaya uğratılması... 

2007 deki gerilimle ilgili yaşanan olaylar bunlardı... 

Peki, Ak Parti bu olayların hangisinde veya neresinde vardı? 

Hiç birinde ve hiçbir yerinde yok... 

Milletin huzurunda cereyan eden olaylar olduğu için sıradan vatandaşlar da bu olayları çok iyi biliyorlar. 

Türk medyasının amıral gemisi olan Hürriyet gazetesinin yöneticisi ve köşe yazarı olan Tufan Türenç'in bu olayları kimlerin tertiplediğini bilmemesi düşünülebilir mi? 

Tufan Türenç'in insanların gözlerinin içine sakin sakin bakarak olayları çarpıtmasının nedeni ne olabilir? 

Bunun nedeni, olsa olsa, Baykal'ın istifasından sonra yapılan ve Kılıçdaroğlu'nun tek aday olarak Genel Başkanlığı kazandığı kurultayda, heyecanına yenik düşüp soğukkanlılığı kaybederek sandalye üzerine fırlayıp, Kılıçdaroğlu'nu delice alkışlaması olabilir. 

Demek ki bir gazeteci politize olduğunda politikacı gibi konuşmaya ve yazmaya başlıyor! 

Bu vesileyle de Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında Başbakan'a yapılan çirkin protestoyu kimin organize ettiğini de öğrenmiş olduk... 

Meğer Başbakan'ın bizzat kendisi, önümüzdeki seçimleri de kazanmak için, kendisine protesto düzenlettirmiş! 

Teşekkürler, Tufan Türenç... 

Yakın bir gelecekte Oktay Ekşi gibi Tufan Türenç'in de parti rozetiyle rozetleneceğini görmek, herhalde sürpriz olmayacak... 

 
Toplam blog
: 337
: 4184
Kayıt tarihi
: 03.08.07
 
 

Hukukçuyum... Hukukun üstünlüğünün ve hukukçunun saygınlığının ülkemde gelişmesini ve kalıcı olma..