Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Turkcell süper lig'de 19. hafta geride kaldı.

Turkcell süper lig'de 19. hafta geride kaldı.
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Bu hafta zirve yarışındaki takımların arasından puan kaybeden olmadı. Sivasspor, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2 -0 mağlup ederek liderliğini korudu. Galatasaray, sahasında konuk ettiği Bursaspor'u tek golle geçti. Fenerbahçe, Gaziantep deplasmanından 5 golle döndü. Beşiktaş, Kasımpaşa'yı İnönü de 4-2 yenmesini bildi.

Zirve yarışı çok heyecanlı bir şekilde sürüyor. Bu sezonun başında Sivasspor'un şampiyon olmasına ihtimal vermeyenler, bugün şampiyonluk yarışında Sivasspor'u zorlu ve büyük bir güç olarak görmeye başladı. Sivasspor, geçen hafta Şükrü Saraçoğlu'nda Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Büyükşehir Belediyesi'ni, İstanbul Maltepe Stadı'nda 2-0 mağlup etti. Sivasspor'un gollerini 34'de Mehmet Yıldız, 66'da Ivan Petkov kaydetti. Bu galibiyetle Sivasspor 43 puanla liderliğini korudu.

42 puanla ikinci sırada bulunan Galatasaray, Bursaspor'u Ali Sami Yen'de tek golle geçti. Galatasaray'ın tek golunü 24. dakikada Nonda attı. Taraftarlarına güven vermeyen Galatasaray, yine zor kazandı. Önümüzdeki haftalarda Galatasaray'ın puan kaybetmesi, bir anda dördüncü sıraya gerilemesine neden olabilir. Bu durum lider için de geçerli, ancak Galatasaray -deyim yerindeyse- pamuk ipliğine bağlı futbol oynuyor.

41 puanlı Fenerbahçe, bana göre bu hafta, haftanın takımı. Geçen hafta ki Büyükşehir beraberliğinin şokunu üzerinden atan Fenerbahçe, Gaziantepspor'u Gaziantep'te; 23'te Kemal Aslan'ın, 32 ve 54'te Alex'in, 37'de Metin Tuğlu'nun, 56 ve 69'da Deivid'in golleriyle 5-0 mağlup etti. Geleceğe umutla ve güvenle bakan Fenerbahçe taraftarlarına 5 gol hediye ederek üçüncülüğünü korudu.

Liderle arasında 3 puan bulunan Beşiktaş, Kasımpaşa'yı İnönü Stadı'nda 4-2 mağlup etti. 1. ve 20. dakikada Kasımpaşasporlu Özgür Öçal'ın attığı gollerle 2-0 geriye düşen Beşiktaş, her şeye rağmen ilk yarıyı 2-2 berabere kapatmayı başardı. Maçı 4-2 kazanan Beşiktaş'ın gollerini; 34'de Cisse, 69 'da Delgado, 21, 38, ve 81'de Mert Nobre kaydetti. Oynadığı son maçlarla ve yakın zamanda aldığı galibiyetlerle istikrarlı bir futbol sergileyen Beşiktaş yoluna koşar adımlarla devam ediyor. Beşiktaş 40 puanla dördüncü sırada.

Önümüzdeki hafta, Cumartesi günü, saat 19:00'da Beşiktaş, Fenerbahçe'ye 5-0 mağlup olan Gaziantepspor'u konuk edecek. Pazar günü saat 19:00'da Galatasaray, Ankaragücü ile Ankara'da karşılaşacak. Ve işte haftanın büyük maçı: Lider Sivasspor, evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Bu maç Pazar günü saat 14:00'de başlayacak.

Turkcell Süper Lig'in 20. haftasında tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Hoşçakalın.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..