Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Turkcell süper lig'de 4. hafta...

Turkcell süper lig'de 4. hafta...
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Lige fırtına gibi başlayan Beşiktaş önüne çıkan takımların puanlarını süpürmeye devam ediyor. Fenerbahçe'yi 1-0 yenmeyi başaran ve bu galibiyetle Fenerbahçe'nin lige puan kaybıyla başlamasına neden olan Gaziantepspor ile karşılaşan Beşiktaş iyi bir futbol sergileyerek sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu skorla liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş taraftarını ve camiasını bir kez daha mutlu etti.

10 puanlı lider Beşiktaş'ın ardından yine aynı puanla ikinci sırada yer alan Trabzonspor'un da Beşiktaş'tan aşağı kalır yanı yok. Bana göre bu sezon şampiyon olmaya aday takımlardan biri olan Trabzonspor kaliteli kadrosuyla futbolseverlere güzel maçlar ve ilginç sonuçlar izlettireceğe benziyor. 4. haftada Denizlispor'u, Denizli'de 1-0 yenen Trabzonspor, Beşiktaş'la arasındaki 2'li averaj farkı sebebiyle 2. sırada yer alıyor.

2 galibiyet, 2 beraberlikle 4. sırada yer alan Galatasaray lig sonuncusu Kocaelispor'u İzmit İsmetpaşa Stadı'nda 4-1 yenerek puanını 8 yükseltti. Alınan sonuçlar ve ortaya konan futbol nedeniyle yönetim ve teknik heyet için tehlike çanlarının çaldığı şu dönemde alınan bu çok önemli farklı galibiyet camiayı biraz olsun rahatlattı. Koltuğu tehlikede olan Teknik Direktör Skibbe'yi transfer edilen yıldız futbolcuların attığı goller kurtardı. Shabani Nonda, Harry Kewell ve Milan Baros (2)'un attığı goller Galatasaray'a nefes aldırdı. Bundan sonrası için umut veren, her ne kadar kalesinde gol görülmesine engel olamasa da gol atmayı başarabilen ve bol gol pozisyonu bulan Galatasaray iyi işler yapacağının sinyallerini veriyor.

2 galibiyet, 2 mağlubiyetle 8. sırada yer alan Fenerbahçe 6 puanda. Kötü günler geçiren Fenerbahçe için bu galibiyet yeni bir başlangıç olarak görülüyor. Şükrü Saraçoğlu Stadı'na Gençlerbirliğ'ni konuk eden Fenerbahçe sıkıntılı başladığı maçta ilk önce gol bulmakta zorlandı. Daha sonra ilk yarının sonlarına doğru Alex'in attığı golle umutlanan Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 üstün olarak gitti. Maçın 54. dakikasında El Saka'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibine karşı rahat oynayan Fenerbahçe Guiza ve Kazım'ın golleriyle maçı 3-0 kazandı.

Turkcell Süper Lig'de 4 haftayı geride bırakmış olmamıza rağmen takımların puanları birbirine çok yakın. Bundan dolayı önümüzdeki haftalarda sıralamada ilginç olaylara tanık olabiliriz. Her ne olursa olsun ligimizin, maçların dostluk çerçevesinde oynandığı bir lig olmasını ümid ediyor ve tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..