Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '08

 
Kategori
Basketbol
 

Türkiye - Fransa (Basketbol maçı)

Türkiye - Fransa (Basketbol maçı)
 

Bazıları ikide iki yapan takım artık yok bu maçta bittik dedi. Bazıları 2/3 sayı fark ile yenelim yeter bu bizim için çok süper bir skor dedi. Tony Paker bu oyunda bizi oynatmaz dedi. Ama hepsi boşa çıktı. Maçı kazandık. Hem de süper bir skor ve farkla kazandık.

Oyunu bölüm incelediğimiz zaman, maça iyi başladık, Fransa'nın oyun düzeninde ufak tefek bozukluklar oldu. Sevircinin desteği ile maçı daha da iyi yerlere götürüyoruz. Ama ilk çeyrekte gördüğümüz eksiğimiz, bizim potaya topu atmakta gecikmemiz oluyordu. Yani topu pota ağzında atmadan ya süre bitiyor ya da topu kaptırıyorduk.

Birinci çeyrek daha çok dengeli giden bir oyun düzeni içindeydi. İkinci çeyreğin başında biraz maçtan koptuk. Oğuzun pota altına doğru yaptığı ataklarla faul yaptırdık. Bu yapılan faullerle biraz canlandık. 2. çeyreğin sonlarına doğru farkı 12 sayıya doğru yükselttik. Ama koçlarının mola alması ile biraz toparlandılar. Bizim inişe geçmemizden sonra rakip ilk yarının bitimine farkı 3 sayıya indirdi. İlk yarı 38–35 bizim üstülüğümüzle bitti. İkinci yarının başında yani 3. çeyrekte maça çok istekli başladık maçı da fark açamasak da rakibi yormakla burada kopardık. Biz rakibi yorduktan sonra yavaş farkı açmaya başladık. Fransızların dengesi bozuldu. Mola almaları bile hiçbir şeye yaramadı rakibin. Sevircide bu bölümde süper desteğini verdi ve biz iyice coştuk. 3. çeyrek bizim 13 sayılık üstünlüğümüz ile son buldu. 4. çeyrekte 3. çeyreğin devamı olarak maça iyi başladık. Bizim en iyi olduğumuz dönem maçta ki en büyük farkta burada açıldı.

17 farka ulaştığımız maçı 77-65 önde bitirerek çok büyük bir avantajı aldık. Maçta oğuzun faul yaptırıp aldırttığı sayılar ve hidayetin deneyimi ve tecrübesi, ersan ve diğer dev adamların formda oluşları bize galibiyeti getirdi. Gerçekten güzel bir galibiyetti dev adamları kutluyoruz…

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..