Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye, şaibeli şampiyonluklara mahkümdur

Türkiye, şaibeli şampiyonluklara mahkümdur
 

Türkcell Süper Lig Şampiyonluk Kupası


Öncelikle üç büyük kulübümüzün taraftarları -ben dahil- kimse üstüne alınmasın. Sizlerin yapabileceği tek şey, hiç kulüp taraftarı değilmişsiniz ya da Anadolu'dan bir futbol takımının taraftarıymışsınız gibi beş dakika bu yazıyı okuyup ardından birazcık düşünmek. Mesele çok açık ama, engeller büyük.

Sadece örnek bir maç olarak söylüyorum yoksa konu Galatasaray ve Beşiktaş için de geçerlidir. Manisaspor-Fenerbahçe maçının iki can alıcı noktası. Manisasporlu Engin'in rakip ceza sahası içinde düşürülüşü ve devam kararı, yine Manisaspor'un ofsayt gerekçesiyle durdurulan ve devamında gol olup iptal edilen pozisyonu. Dediğim gibi. Bu sezonun ilk örnek maçı olması nedeniyle bu maç üzerinden yazıyorum. Şimdi elimizi vicdanımıza koyalım ve düşünelim. Bu iki pozisyon, Fenerbahçe tarafında ya da Fenerbahçe demeyelim sadece, üç büyükler tarafında olsaydı ne olurdu? Engin yerine ceza sahası içinde Alex, Arda ya da Bobo düşürülmüş olsa rakipleri tarafından, hakem tereddüt yaşar mıydı? Ya da ofsayt mı değil mi tereddütü içinde Semih, Baros ya da Holosko bir gol attı diyelim. Hakem iptal eder mi o golü? Hakemlerimizin verdiği kararlarda kasıt var ya da yok, onun hakkında birşey söyleyemem. Ama, emin olduğum bir tek şey varsa o da, hakemlerin tereddütte kaldıkları pozisyonlarda tercih haklarını devamlı olarak üç büyük kulüp takımları lehine kullanmakta olduğudur.

Bu durumda hakemlere hemen 'art niyetli' yakıştırması yapabiliriz ve yapılıyor da. Ama ben buna da inanmıyorum. Art niyetli olan tamamen futbol medyasıdır. Futbol medyası olabildiğine zalimce, fütursuzca, sorumsuzca, inadına ve tamamen cebini düşünerek haberler yapmakta, yorumlar türetmekte ve futbolumuza ihanet etmektedir. Üç büyüklerin üzerinden sayfalarını doldurmakta, ekranları kaplamaktadırlar. Para, onların sayesinde gelmektedir. Para kaynaklarına da dokunanı her an mahvedebilirler.

Şu halde, yine tereddütlü ofsayt pozisyonu olduğu halde, 90+4'te Semih'in golünü hakemin iptal ettiğini düşünebiliyor musunuz? Aman aman, Allah korusun! Medya, ipe götürür adamı valla. Onun içindir ki, hakemlerimiz bu baskı altında ezilerek, takdir haklarını hep üç büyükler lehine kullanıp maçları 'idare' etmektedirler.

Sonra sezon sonunda bir de muhasebesini tutuyorlar. Üç büyük takım hakem hatalarından şu kadar puan kaybettiler diye. Onlar, sırayla dönüp dolaşıp şampiyon oluyorlar. Ya Anadolu takımları neler kaybediyor? Düşüneniniz var mı acaba? Figüran olarak tutuldukları şu ligde varlıklarından haberdar mısınız onların?

Böyle tek taraflı baskıcı medyaya ve onun altında ezilen hakemlere bakarak diyebiliyorum ki, Türkiye, şaibeli şampiyonluklara mahkümdur. Anadolu Kulüpleri üç büyüklere ezdirildiği sürece, şaibeli şampiyonluklar bitmeyecek, bu haliyle Türk futbolu mahalle aralarına şıkışmaya ve çırpınmaya devam edecektir.

 
Toplam blog
: 41
: 671
Kayıt tarihi
: 11.02.07
 
 

1972 doğumluyum ve bir bankacıyım. Hayatım boyunca en büyük hayalim bir yazar olmaktı. Ama, Türkiye'..