Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok adil bir devlettir

Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok adil bir devlettir
 

devlet, adalet, politika, eziyet, zulm, baskı, kontrol, vesayet, baskı, bürokrasi, şiddet adalet


''Evet yanlış duymadınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok adil bir devlettir. Adildir çünkü tüm vatandaşlarına eşit oranda zulm eder.'' demişti hatrı sayılır, sözü dinlenir bir felsefe akademisyeni tanıdığım. 

''Bir dönem Kürde, bir dönem Türke, bir dönem Aleviye, bir Dönem Sunniye, bir dönem Dinsize, bir dönem, Ermeniye, dönem Süryaniye, bir dönem Çerkeze, Bir dönem Laza, bir dönem Yörüğe, bir dönem memuruna, bir dönem, esnafına, bir dönem başı kapalısına, bir dönem askere, bir dönem sivile  vs. vs.'' Diyerekte sürdürmüştü sözlerini. 

4 darbe gören bu şahsın tecrübelerinden gerçekten istifade edilmelidir. 

Devletin temeli zıtlıklar üzerine kurulmuştur. Bu zıtlıklarla devlet mekanizması döndürülmektedir. Oysaki sinerjik bir mekanizma ile yaratılacak sistem daha etkin olabilir. 

Canlar kırılacağına camlar kırılsın deyip, kırılmaz camlar yapabilirsek şiddet toplumundan uzaklaşabiliriz. Ceberrütlükten arınabiliriz. 

Ayrıca aynı fikirde olmamanın düşman olmak manasına gelmediğini özümseyip, çeşitliliğimizi bir motif ve mozaik olarak kabul ettiğimizde daha paylaşımcı ve adil olabiliriz. 

Bakalım bana ve benim gibilere egitimde adaletsizlik, işsizlik, hakettiğini alamama gibi eziyetlerinden ne zaman vazgeçecek. Biz ne zaman rahata ereceğiz?  

Lütfen ama lütfen yeni darbe veya darbe türevi oluşumların altyapısını hazırlayacak yeni oyunlara gelmeyelim. 

Bu güzel ülke hepimizin, eldeki imkan ve fırsatları iyi değerlendirelim Bir Mısır, Bir Ukrayna olmayalım. Ortadoğu ve Afrikanın Abisi olalım. Enerjimizi birbirimizi kırmaya, üzmeye, yormaya, birbirimizin ekmeğini elinden almaya değil birbirimizi yükselterek ilerlemeye harcayalım. 

 
Toplam blog
: 77
: 707
Kayıt tarihi
: 03.07.08
 
 

37 yaşındayım, yüksek lisans mezunuyum. ve girişimciyim. İngilizcem iyi sayılır. Gıda ve perakend..