Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'de 46 milyon kişi açlık sınırının altında yaşıyor !..

Türkiye'de 46 milyon kişi açlık sınırının altında yaşıyor !..
 

İstatistik sonuçları, bikinili bir kadına benzer. En hassas yerler hep gizlenmiştir.

Nüfusumuzun yüzde yetmişi,  hayat şartları altında ezilirken istatistik sonuçları, ekonomi, finans, borsa gündemi gibi konularla ilgilenme şansı, kültürü, bilgisi ve merakı da  yoktur.

......

AKP sitesinden birbir alıntı:

'Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılı Kasım ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 13,3 arttı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 2 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış endeks, 2012 Kasım ayında, 2011 yılının aynı ayına göre yüzde 3,1, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretim endeksi de bir önceki aya göre yüzde 1,5 arttı.' (1)

.....

Madem öyle neden sıkıntılı bu millet ?..

Adliyeler, alacak-verecek-iflas ve hakaret davalarından geçilmiyor...

Türk-İş'in hesaplamasına göre, Ekim ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 958, yoksullu sınırı ise 3 bin 121 lira olarak gerçekleşti. Mutfak enflasyonu aylık yüzde 0.93, yıllık yüzde 7.06 oranında arttı. Yapılan zamlar aile bütçesine bir aylık 29 lira ek yük getirdi.

...

'Başbakan Başdanışmanı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 1 doların altında geçinen vatandaşin olmadiginin ve 2,15 dolar günlük geliri olan da cok az vatandasimiz oldugunun altini gunlerdir cizmektedir

Oysaki bu rakamlar, Dunya Bankasi’nin , en yoksul Afrika ulkeleri basta olmak uzere, Dunya’daki gelismis ulkelerin gelismelerini takip etmek icin belirledigi sinirlardir.

Sayin Celik ve sayin Babacan’in bahsettikleri 1 dolar ve 2.15 dolar aylik 45 TL ve 97 TL’ye tekabul etmektedir. “Ulkede bu rakamlarin altinda gelire sahip cok vatandasimiz yok” diyerek boburlenmek ancak ve ancak milleti kandirmak olur. Vatandas, bu zafer cigliklari attiklari rakamlarla gunde sadece 3 simit ancak yiyebilir.

TÜRK-İŞ’İN hesapladigi bir aile icin aclik siniri olan 839 TL baz alinarak yapilan hesaba gore Turkiye’de 1,92 milyon aile, yani 6.6 milyon kisi (nufusun %9,1’i) aclik sinirinin altina yasamaktadir.

Yine, TÜRK-İŞ’İN belirledigi bir aile icin yoksulluk siniri olan 2.734 TL baz alinarak yapilan hesaba gore Turkiye’de 46 milyon kisi, nufusun %63,3’u, yoksulluk sinirinin altina yasamaktadir.

Ote yandan, 6,7 milyon aile, yani 26,7 milyon kisi (nufusun %36,7’si), milli gelirin %62,6’sini alarak aile basina 5 bin TL kazanmaktadir.

....

TÜİK, 2010 yılı aclik ve yoksulluk sinirlari rakamlarında, dört kişilik bir ailenin ayda 308 lira harcamayla beslenebileceğini ve 896 liralık harcamayla da beslenme de dâhil eğitim, sağlık, giyim, barınma, ısınma ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğini var saymakta.

TÜİK’in Aralık 2010 enflasyonunu kendi rakamlarina gore hesaplarken dahi kullandigi konut kirasının 488 lira olduğunu dikkate alırsak, acikladiklari hem aclik hem de yoksulluk sınırının nasıl gercek disi rakamlar olduğu ortadadir.

Bu rakamlarla dahi goruluyor ki Türkiye’de 339 bin kişi aclik, 12 milyon 751 bin kişi de yoksulluk sınırının altinda yasamaktadir.

AKP donemi Cumhuriyet tarihine borclanma donemi olarak gececektir. AKP’nin basari diye sundugu 8 yillik ekonomi programinin sonuncunda, 2002 yilinda vatandasin toplam 3.4 milyar lira olan borcu 50 kat artarak 2010 yilinda 146 milyar liraya tirmandi.

Bu su demek: AKP hukumete gelmeden once her 100 liralik harcamasinin 3,4 lirasini borcla yaparken 2010 yilinda her 100 liralik harcamasinin tam 46 lirasini borcla yapar hale gelmistir.'(2)

...........

Refah seviyesi hiç hoş değil...

Bugün İstanbul'da, engelli yurttaş donarak öldü...

Ordu'da açlık ve sefalet içinde yaşayan üçüz nineleri Saba Tümer farketmeseydi nineler yoksulluktan ölecekti.

Vali bey Saba Tümer'e teşekkür etmiştir umarım.

Onlar, tesadüfen denize kavuşan deniz yıldızları...,

Ya diğer milyonlar...

Edskiden yüzlerdi...Sonra on binler...Yüzbinler oldu..

Şimdi maalesef milyonlar...

Bu hiç ŞIK değil...

Asgari ücretin durumu içler acısı...

Maden  faciaları sürüyor...Canlar gidiyor...

Küçücük çocuklar ağlıyor;yine analar,eşler...perişan...

Güven sorunu tavan yapmış..

Terörist ağzından kanlar saçarak karakol basıyor...

Barış-huzur  falan istediği yok !..Kan içmek istiyor.

Kandil Çetesi, terörden nemalanma sevdasını terketmek istemiyor.

Çukurca'da,yine  Mehmetçik'e bombalar atılıyor.

Çocukları dağda vuruşturan 'dış ağa kapitalistler',kan içmeye devam ediyor.

Analar bezgin...Çocuklar ezgin..

Kayıt dışı ekonomi yine revaçta..

Tefeciler faiz avında..

Vatandaş kapanda...

Az değil...10 yılda, yaklaşık  50 milyon açlık sınırında insan yaratmak ne derecede' Şık' olabilir ?..

Hem de tek başına iktidar olarak ?..

Ne olacak bu milletin hali ?..

...........

(1) AKP sitesi'nden

(2) CHP sitesinden.

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..