Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '07

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Türkiye'de görülmesi gereken 101 yer

Türkiye'de görülmesi gereken 101 yer
 

Gezmeyi yaşam biçimi haline getirenler ya da tatil zamanı geldiğinde "nereye gitsem" diye düşünenler için, gezi konusunda yazılan tek bir cümle bile anlamlıdır. Okuduğumuz bir küçük gezi yazısı tatil için program yapmaya, ya da programsız, plansız yollara düşmemize neden olabilir.

Yaz tatilinin de yaklaştığı şu günlerde Boyut Yayın Grubu tarafından mayıs ayı içinde yayınlanan “ Türkiye’de Görülmesi Gereken 101 Yer” adlı kitap, kitap vitrinlerinde çoktan yerini aldı bile.

Kitap ülkemizin önemli turizm yazarlarından Fatih Türkmenoğlu ve Saffet Emre Tonguç tarafından kaleme alınmış.

Kitaba anlam kazandıran en belirgin özellik, gezilecek yerlerde kalınacak yerlerin, yenilecek yemeklerin ve diğer alternatiflerin yazarlar tarafından önceden tecrübe edilmiş olması. Dolayısıyla kitabı edinip okuduktan sonra görmeyi arzu ettiğimiz yerlere daha güvenli bir şekilde gitme şansına sahip olabiliyoruz.

Bu bilgilerin yanı sıra kitapta yaklaşık 1000 civarında fotoğraf kullanılmış ve bu fotoğrafların çoğu da Saffet Emre Tonguç’un zengin fotoğraf arşivi arasından seçilmiş.

Kitaba göre Türkiye’de görülmesi gereken 101 yerden bazıları şunlar: Edirne, Enez, Adalar, Anadolu Kavağı, Yalova, Termal, Kartepe, Sapanca, İznik, Bursa, Uludağ, Mudanya, Gönen, Çanakkale, Gelibolu, Bozcaada, Assos, Kaz Dağları, Ayvalık, Bergama, Foça, Çeşme, Alaçatı, Şirince, Kuşadası, Efes, Milet ve Didim, Bodrum, Bitez, Gümüşlük, Datça, Mavi yolculuk, Marmaris, Dalyan ve Kaunos, Fethiye, Ölüdeniz, Kaş, Kalkan, Derme, Olimpos, Antalya, Termessos ve Phaselis, Perge ve Aspendos, Side, Alanya, Eskişehir, Ankara, Hattuşaş ve Alacahöyük, Antakya, Tarsus, Kapadokya’nın yer altı şehirleri, göreme, Ürgüp, Avanos, Abant, Kartalkaya, Safranbolu, Amasra, Amasya, Trabzon, Van, Nemrut, Mardin, Harran, Şanlıurfa, Midyat ve Hasankeyf ve daha sayamadığım bir çok yer.

Gerçek bir gezi tutkunu olup da Türkiye’nin hemen her yerini gezmiş olanlar da üzülmesinler.

Bu mükemmel çalışmanın devamı da gelecek.

Avrupa’da, Amerika’da, İstanbul’da ve Dünya’da Görülmesi Gereken 101 Yer adıyla kısa bir süre sonra, kitap vitrinlerinde ilk kitabın yanında yerlerini alacaklar.
Gezi tutkunlarına güzel bir rehber olması dileği ile...

 
Toplam blog
: 157
: 1671
Kayıt tarihi
: 12.10.06
 
 

İstanbul doğumluyum ama 20 yıldır Antalya'da yaşıyorum. 3 yaşında bir oğlum var ve eğitimciyim. Kend..