Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '10

 
Kategori
Trafik
 

Türkiye’de her hafta 1 uçak düşüyor, kimsenin umrunda değil!

Bir yerde bir uçak düşse, mesela 115 kişi hayatını kaybetse, yer yerinden oynar, bütün dünyadaki haber bültenlerine haber olur. Böyle bir kaza da sene de 1, bilemedin 2 kez olur... Uzmanlar çıkar havayolu güvenliğinden bahseder ekranlarda. Pek çok kişide uçağa binme korkusu oluşur. Aylarca kara kutu çözümü yapılır, kazanın nedeni araştırılır, bir daha böyle bir kaza olmaması için önlemler düşünülür.

Diğer tarafta; Türkiye’deki karayollarında her yıl 4.000 civarında ölümlü trafik kazası meydana gelmekte. Bu kazalarda ortalama 6.000- (altıbin) kişi hayatını kaybetmekte. Çok daha fazlası, yaklaşık 40.000 kişi yaralanmakta, hatta bunların bir kısmı da sakat kalmakta. Bunlar da resmi rakamlar, sadece olay anında ölenleri içeriyor, ambulansta, hastanede ölenleri kapsamıyor. Yani gerçekte sayı çok daha fazla...

Biz bu sayıyı bile doğru kabul etsek, 6.000’i 52’ye bölsek, haftada 115 kişinin karayolu trafik kazalarında öldüğünü görürüz. Yani, aslında Türkiye’de her hafta 1 uçak düşüyor, ama kimse de bir hareket yok... Ne uzmanlar çıkıp konuşuyor, ne kazaların nedenleri araştırılıyor, ne de bilinen nedenleri ortadan kaldıracak önlemler düşünülüyor.

Bu işte bir gariplik yok mu?

 
Toplam blog
: 6
: 1136
Kayıt tarihi
: 19.04.10
 
 

1977 Turhal / Tokat doğumluyum. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 1999 mezunuyum.Ulaşım ve çevre ko..