Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye Kupası kuraları çekildi (Fenerbahçe kupayı kolayladı mı?)

Türkiye Kupası kuraları çekildi (Fenerbahçe kupayı kolayladı mı?)
 

Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş'ın kupaya beklenmedik bir şekilde erken veda ettiği karşılaşmaların akabinde, Türkiye Kupası kuraları  çekildi. 8 takımın tek  maçlık eleminasyon sistemiyle, tarafsız sahada yapacakları müsabaka eşleşmeleri şu şekilde gerçekleşti:

Fenerbahçe - Kayserispor
Karabükspor - Boluspor
Sivasspor - Bursaspor
Eskişehirspor - Antalyaspor

Yukarıdaki sıralamada, ilk iki ve son iki maçın galipleri yarı finalde yine tarafsız sahada ve tek maçlık eleminasyon sistemiyle karşılaşacaklar.

29 yıllık hasret bu sezon biter mi?

Fenerbahçe bu kupayı 29 yıldır müzesine götüremiyor. İster şansızlık deyin, ister uzun zamandır kazanılamayan kupanın yarattığı baskı ya da Galatasaray'ın Kadıköy'de 10 yıldır galip gelememesi gibi  benzer bir durum.

Çeyrek final maçları öncesi, Fenerbahçe'nin ezeli rakiplerinin elenişi tabiki büyük bir avantaj ancak bu üç büyük takım elendiyse, onları eleyen takımlar yollarına devam ediyor. Tek maçlık eleme karşılaşmalarında sonucun ne olacağını kestirmek zor.

Fenerbahçe'nin bir diğer avantajı ise kalan 7 rakibinden en zorluları Sivasspor ve Bursaspor'un kendi aralarında eşleşmeleri. Eğer ki Fenerbahçe, Kayserispor'u geçerse Karabükspor-Boluspor galibi ile yarı finalde karşılaşacak. Bu sebeple çekilen kuralar da -normal futbol şartları için- Fenerbahçe'nin işini kolaylaştıracak nitelikte.

Fenerbahçe cephesinden, taraftar gözüyle beklenti bu 29 yıllık hasretin (rezaletin) sona ermesi. Takımın önü istemediği kadar açık, şartlar beklemediği ölçüde uygun. Hadi hayırlısı...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..