Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye Kupası Yarı Final eşleşmeleri... (17 Nisan 2013 - 08 Mayıs 2013)

Türkiye Kupası Yarı Final eşleşmeleri... (17 Nisan 2013 - 08 Mayıs 2013)
 

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Grup Aşaması son maçları, sonucu gruplardaki sıralamayı değiştirmeyecek olan Bursasspor-Sivasspor maçı dışında tamamlandı. Kural olarak A ve B gruplarının lider ve ikincileri; Fenerbahçe ile Eskişehirspor, Trabzonspor ile Sivasspor eşleşti.

A Grubundaki son maçlar:

Fenerbahçe 2-3 1461 Trabzon

Bursaspor   0-1 Sivasspor

 

B Grubundaki son maçlar:

Trabzonspor 1-0 MP Antalyaspor

Mersin İY   0-3 Eskişehirspor

 

Çift maçlı eleme usülüne göre oynanacak yarı final maçlarında; ilk maçlar 17 Nisan 2013 tarihinde, rövanş karşılaşmaları ise 08 Mayıs 2013 tarihinde oynanacak. Gruplarını ikinci bitiren Eskişehirspor ve Sivasspor ilk maçları evlerinde oynayacak.

1461 Trabzon hayallerine kavuştu (Fenerbahçe 2-3 1461 Trabzon)

A grubunu lider tamamlamayı garantileyen Fenerbahçe; grubun son maçında yedek ağırlıklı kadroyla çıktığı maçta, 1461 Trabzon takımına 2-3 mağlup oldu. 

Fenerbahçe: Serkan, Orhan, M.Topal, Serdar, Ziegler, Selçuk, Salih, Krasic (Cristian), Caner (Beykan), M.Topuz (Recep), Semih

1461 Trabzon: Fatih, Göksu, Mehmet, Caner, Kadir, Abdulkadir, Barış (Sıddık), Gökhan, Jebrin, Yusuf (Hasan), Mustafa (Abdullah)

1461 Trabzon takımı, bu maça kadar 2 puan toplamış ve grupta hiçbir iddiası kalmamış olmasına rağmen, Kadıköy'e, Fenerbahçe'ye mağlubiyet yaşatmak arzusu ile geldikleri aşikardı. Bu isteklerini de maçın son saniyesine kadar koruyarak istedikleri galibiyeti aldılar.

1461 Trabzon takımını, oynadıkları güzel oyun ve galibiyet nedeniyle kutlamakla birlikte, Fenerbahçe öfkesinden doğan bu performanslarını, keşke daha önceki karşılaşmalarında da gösterselerdi de, bu azimle kupada en azından yarı finali görebilselerdi. Ancak maalesef ki futbol, anlık hırslara göre şekilleniyor.

Takım olarak iyi defans yaparken, 4-5 futbolcu ile hızlı kontra atak geliştirmeleri ve özellikle rakiplerine yakın pres uygulayarak kolay pasa izin vermemeleri konusunda oldukça iyiler. Hatta bir çok konuda Trabzonspor'daki abilerinden çok çok iyi oldukları söylenebilir.

Fenerbahçeli yedek oyuncular ise maçın ilk 60 dakikalık bölümünde, oyun kontrolünü elinde bulundurmalarına rağmen, son yarım saatlik bölümde konsantrasyonu tamamen yitirerek, 2-1 üstün durumda iken maçı kaybettiler.

Özellikle Mehmet Topal'ın defanstaki performansı içler acısıydı. Formsuz Serdar ile birlikte 1461 Trabzonlu genç oyuncuların arasında çok ağır kaldılar. Mehmet Topal'ın ceza sahası içinde kendisine doğru gelen topu kontrol etmekte ağır kalması sonucu, rakibin topu çalıp kaleye göndermesi zor olmadı.

İkinci golde ise rakip ceza sahasına yakın olan Semih'in anlamsız bir şekilde verdiği geri pas rakibe kontra atak fırsatı sağladı. Selçuk, Serdar ve Mehmet Topal üçlüsü ayakta uyurken, Yusuf kaleci Serkan'ın da öne çıkmasını fırsat bilerek beraberlik golünü sağladı.

Orta alanda Selçuk'un kaptırdığı topu hızla ceza yayına doğru süren Jebrin, Mehmet Topal'dan da müdahale göremeyince, topu doğrudan kaleye göndererek takımı adına galibiyet golünü attı.

Semih ve Mehmet Topuz oynadıkları süre boyunca etkili olamadılar. Özellikle Mehmet Topuz'un varlığı ile yokluğu farksızdı. Krasic oldukça istekli olmasına rağmen çok fazla etkili olamadı. Arkadaşları ile paslaşma konusunda anlaşamadı.

Orhan Şam da vasatı aşamayan oyunculardandı. Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Serdar ile birlikte Orhan da bu formayı taşıyamayan ve asla taşıyamayacak olan oyunculardandı.

Maça ilk onbirde başlayan Salih ve oyuna sonradan dahil olan Recep ve Beykan; takımın en istekli oyuncularındandı. Gençlerin bu arzusu ve Caner ile ikinci goldeki hatası dışında kaleci Serkan'ın performansı, Fenerbahçe taraftarı için gecenin avuntusu oldu.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..