Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '07

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Türkiye kuruyor...

Türkiye kuruyor...
 

Dünyanın heryeriden ciddi sinyaller alınıyor ve her geçen saniye geri dönüşü zorlaştırıyor şimdi farklı ülkelerde "Live Earth" konserleriyle insanları dünyayı kurtarmaya davet ediyor sivil toplum örgütleri ve bu örgütlere bir çok sanatçı ve kurum destek veriyor. Burada en azından insanlara bireysel olarak yapabilecekleri bazı şeylerin olduğunu anlatmaya çalışıyorlar.

Fakat baktığınızda sanki bu oluşumda Türkiye özerk bir durumda sanki; Türkiye de küresel ısınma olmayacak bütün dünya yok olacak biz kalacağız gibi bir tavır var. Live Earth konserlerinin Türkiye ayağında sponsor bulunamadı diye yapılamadığı fısıldanıyor heryerde. Tabiki sponsor olmaz akıl var mantık var. Sponsor olacak kuruluşun büyük bir ihtimalle doğaya bol bol sera gazı salınımı yapan koca koca fabrikaları vardır, fosil yakıtında rekorlar kırıyordur. Neden şimdi sponsor olup kendi bindiği ağacı kessin ki..!

Büyükşehir Belediye başkanı çıkıyor şu kadar aylık suyumuz kaldı aman halı yıkama, araba yıkama basarım cezayı. İşte bizim büyük çözümümüz halı ve araba yıkayanlara ceza keserek küresel ısınmanın önüne geçen süper bi projemiz var helal olsun. Diğer yandan fabrikalar ne ozon bıraksın ne atmosfer bizim yöneticiler halı yıkayan, araba yıkayan insanların peşine düşsünler.

Bu şekilde belki bir yaz kurtulacak ki böyle uyarılarla da insanlar amman su bitiyor diyor ve ihtiyaçlarından daha fazla stoklamaya kullanmaya başlıyorlar.

Bir yaz kurtulur, belki bir tane daha peki Dünya nasıl kurtulur düşünen Devlet büyüğümüz var mı? Bırakın sokak aralarında halı, araba, bahçe peşinde koşmayı arkanıza dönün ve o büyük bacalardan yükselen gazlara bakın... Bakın belkide bahçelerinde halı yıkıyorlardır....

 
Toplam blog
: 99
: 2370
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1977 yılında İstanbul'da doğdu, zamanının getirdiği bir çok avantajı değerlendirdi. Sokakta oynad..