Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

20 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye Taş Kömürü

Türkiye Taş Kömürü
 

Türkiye Taş Kömürü İşçileri


Zonguldak'ta meydana gelen grizu patlamasında yaşamını kaybeden 28 işçinin cesedine ulaşıldı.

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ne bağlı kömür ocağında pazartesi günü meydana gelen grizu patlamasında yerin 540 metre altında mahsur kalan 30 madenciden 28'inin cesedine ulaşıldı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ocak içerisindeki havuz mevkisinde 19 işçinin, 2. ayak dediğimiz bölgede de 9 işçimizin cesedine ulaştık Kalan 2 arkadaşımıza ulaşmak için çalışmalar sürdürülüyor” dedi.

Zonguldak

İşçilerin patlamadan hemen sonra öldüğü sanılıyor. Ölüm nedeninin karbonmonoksit zehirlenmesi olduğu belirtildi. Kayıp iki madencinin de bulunması için çalışmalar sürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kurtarma ekiplerinin çalışmalarını gece boyunca da aralıksız devam ettirerek ve biraz da risk alarak göçüğü geçip cesetlere ulaştığını söyledi. İlk belirlemelere göre, işçilerin patlamadan hemen sonra ve karbonmonoksit gazından yaşamını kaybettiği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de "Çok üzgünüz, işçilerimizin ailelerine ve Türkiye’ye ’başımız sağ olsun’ diyoruz. Diğer arkadaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, dün gittiği maden bölgesinde kendisini protesto edenlere çatarak, tahriklere kapılınmamasını istemiş ve ölümlerin "madencinin kaderi” olduğunu söylemişti.

Çalışma Bakanı ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer ise taşeronlaşmanın madencilikte son yıllarda meydana gelen işçi ölümlerinin nedeni olduğunun söylenmesine tepki göstermiş, özel sektörü savunmuştu.

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..