Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye'yi değiştirecek bir sayfalık yazı

Türkiye'yi değiştirecek bir sayfalık yazı
 

"Türk Milleti,milli birlik ve beraberlikle bütün güçlükleri yenmesini bilmiştir." M. Kemal Atatürk


Türk Milleti yalnızca kendisinin değil bütün mazlum milletlerin de varlık güvencesidir. Dünyanın her yerinde Türkiye'den ve Türk Milleti'nden umut bekleyen mazlum milletler vardır. Bizim kendimizle kavgamız olmamalı. Herkes; her düşünceden ve her inançtan yurttaşımız yelkenleri suya indirmelidir. Binbir zorluğumuz var, ama tek çıkış yolu var: O da birbirimizi her zamankinden daha çok anlamak ve daha çok sevmektir.

Aylar önce okuyup arşivime koyduğum, Yeni Çağ Gazetesi eğitimci yazar Mustafa Aslan'ın yazısını olduğu gibi buraya yazıyorum; yazının başlığı "İki el bir baş içindir" yazıldığı tarih ise 28.10.2007'dir.

"Hiçbir şey bilmez entellerimize inat; hayatlarında birşey olamamış "Hiçbir Şeyler" siyasilerimize inat;memleketin en cahilleri olduklarını davranış ve söylemleriyle haykıran "Aydıncık"larımıza inat, "Çarıklı Erkan-ı harp"e, Millete kulak verme zamanı diye düşünüyorum ısrarla...

Gecenin çok geç vakitlerine kadar Manisa'da görev yapan, idealist ve genç bir öğretmen meslektaşımla sohbetler ettik. Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, öğretmenlik hakkında epey yoğunlaştık."Hocam, fikren ayrı olmamıza rağmen sizi okuyorum ve okuyacağım." diyordu. Alacağım en muhteşem ödüllerdendi. Çünkü, hala eğitimi asla unutmamış öğretmenlerimizin olmasından ve -fikren ayrı olsak ta- "İki el bir baş içindir." şeklindeki muhteşem öğretide buluştuğumuz için çok heyecanlandım. Bu olsa olsa "aydıncılık" oynayan okumuş cahillerle "öğretmen" farkıydı...
Evet, "İki el, bir baş içindir."
Devasa cüsseli, çok ta sağlıklı bir bedenin sağ ve sol kollarından-ellerinden herhangi birisi olmasa o beden "Çolak" sıfatı alır. Zannederim çoğumuz, çolaklıktansa hastalığı tercih ederiz.
Bu arada ellerini, kollarını, bacaklarını Vatan toprağı Vatan kalsın diye feda eden gazilerimizi de "İbrahim Babür" adındaki kahraman Gazimiz'in şahsında saygıyla yad edelim.
Ayrı fikirlerden olmamızı samimiyetle söylememize rağmen, iki öğretmen "İki el bir baş içindir." öğretisinde buluştuk kolayca.
Nasıl ki iki elinden biri olmayan bir beden "çolak" sıfatlıysa; siyaseten de "sağcı" veya "solcu" eksikse, siyasetimiz çolak kalır!..
Siyasetimizi çolaklıktan kurtarabilmemiz için, iki elimizi bir baş için kullanmak zorundayız artık...
Sağcısı-solcusu, ülkücüsü-devrimcisi, irticacısı-laiki, Atatürkçüsü-Avrupa Birlikçisi, gericisi-ilericisi el ele vererek devletimizin başındaki bu belayı def etmek zorundayız. Birilerine göre emperyalistler, birilerine göre siyonistler, birilerine yani bana ve bize göre de 21.yy.Haçlıları devletimize ve vatanımıza tazyik uyguluyorlar. Bu tazyiki, bu baskıyı, bu saldırıları el ele vererek bertaraf edemezsek korkarım çolaklıktan da öte bizi kötürüm ederler!..

Sağcımızla-Solcumuzla el ele verek bu belaları def ettikten sonra, yeniden Sağcılık-Solculuk çekişmemize devam edelim, söz!..

Rahmetli Başbuğum Alparslan Türkeş; "Solun ihanete varan davranışları yüzünden, sağ ile olan mücadelemizi erteledim." demişti. Şimdi iş tersine döndü. Sağın, sağcı geçinenlerin ihanete eş değer davranışları yüzünden -şahsen- sol ile olan mücadelemi tamamen erteledim.

Bu ertelemeyi, hepimizin yapmamız lazım. İki elimizle bir başımızı kaşımak zorundayız. Yoksa kötürümleştirilen devlet yönetiminde, hepimiz ziyan oluruz. Çöken binanın enkazı, hepimizi altına alır...

Türk Milleti;

Bu badireyi de atlatacaksın eminim. Buna imanım var. Çünkü senin Peygamberimiz (s.a.v)'den dualı ve teamülleri olan bir millet olduğunun ben de, herkes te, dünya da farkında.. Ama iki elini bir başın için kullanmak zorundasın!.. Artık sağ elin, sol ele; sol elin, sağ ele yardım etme günüdür!..Yoksa yeniden çok canlar veririz, yeniden çok canlar alırız, yeniden çoook kanlar akar, çooook!..

Haçlı'ya, "yedi düvel" adıyla Çanakkale Geçilmez destanını yazarken 253.000 şehit veren bu millet, şühedasıyla hep gurur duymuştur, duymaktadır. Çünkü 253.000 şehit verirken 800.000 kefereye de dünyasını değiştirmiştik. Şimdi de 12 şehit verdiğimiz -güya- baskında 35 hain itlaf ettik. Dün 30 itlaf haberini daha aldık. Yarın yüzlercesini itlaf edecektir Mehmetçiğim biliyorum...

Ama sağcısı-solcusu siyaseten bir arada durarak, siyasetimizi ve dolayısıyla diplomasimizi çolak bırakmaya asla hakkımız yoktur. Tekrarlıyorum aksi halde çok kan akar ve tarih hapimizi yargılar... Hadi hep beraber; "İki el bir baş içindir." öğretisini uygulamaya ve hep beraber; "Arşyiğitler, vatan imdadına!.." (Mustafa Aslan.Yeni Çağ 28.10.2007)

Dün de Miiliyet; o her zamanki güzel gazetecilik örneğini gösterek ve şu an için Türkiye'nin en sağgörülü, en hoşgörülü, en insancıl ve herkesi de çok seven, her düşüncenin de düşünce alışverişiyle kazanılmasını yazan, savunan; her türlü kin, nefret ve şidedete de kalkan olan yazar Taha Akyol'un yazısını günboyu manşetine taşıdı.

Taha Akyol'un dünkü yazısından bir bölümü de manşete taşıdı: "Fakat şunu da önemle belirteyim: Dünyada ve Türkiye'de ekonomi gittikçe sıkışıyor. Türban, hatta anayasa tartışmaları 2008'de rafa kaldırılmalı, Türkiye ekonomiye ve ekonominin gerektirdiği yasal ve anayasal reformlara odaklanmalıdır."

Ne diyelim; ne mutlu bize ki böyle sağduyulu yazarlarımız var. Biz de hep birlikte "İki el bir baş içindir." gerçeğini daha gür bir sesle dile getirelim...

Evet; "İki el bir baş içindir." Aklı başında olan bir insana başka ne söylenebilir ki?!..

fot.www.kalbimsin.net

 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..