Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '11

 
Kategori
Haber
 

Türkiyede Kaç Adet Makam Aracı Var?

Türkiyede Kaç Adet Makam Aracı Var?
 

Makam Araçları: Yoksulun ekmeğinden çalınan saltanat araçları


Makam Araçları ve Özelleştirme:

Türkiye'de makam araçları sayısı neden 114 bin adet

Araçların çoğu lüks ve çok benzin yakmaktalar. Hemen her konuda tasarruftan bahseden hükümetler, cayır cayır zamlar yaparken, acı acı vergilerle halkı inim inim inletirken, inanın yiyecek ekmek bulamayan iş bulamayan zavallı insanlar ne yapacağını bilmezken, halkın parasının her bir Kaymakam, Vali, Belediye başkanları vs vs görevliler için yazık değilmi bunca makam SALTANAT aracına. 

EN AZ Maliyetler olarak hesaplanmıştır; 

114.000 Makam aracı herbiri ortalama 25.000TL olsa 2.850.000.000 (İki milyar sekizyüz elli bin TL) 

114.000 aracın herbirine aylık ödenen 1.800 TL maaş yılda 2.462.400.000 (iki milyar dörtyüz altmış iki milyon dörtyüz bin TL) yapmakta. 

114.000 aracın hergün yaktığı minimum benzin 4 litre benzinin yılda yaklaşık en az (69.061.600 altmış dokuz milyon altmış bir bin altı yüz TL) 

114.000 aracın yılda en az bir kez yağ değişimi maliyeti araç başına en az 50 tl ( 5.700.000 TL beşmilyon yediyüzbin TL ) 

114.000 aracın yıllık tamir ve bakım masrafı en az araç başına en az 80 TL ( 9.120.000 TL dokuz milyon yüz yirmi bin TL ) 

Şu anda bu araçlar satılsa ve Avrupa Birliği ortalaması olan 10 bin araca düşürülse Ülkemizin biz zavallı insanların hergün ödediği KDV, MTV, KKDF, BMSF, ÖTV vs. vs. (Alfabede harf kalmadı) vergiler işsizliğin önlenmesi, eğitimin kaliteli hale getirilmesi benzinin ucuzlatılması için kullanılamaz mı? 

İşte makam araçlarının devlete ve halkımıza maliyeti 

EN AZ: 

Araçlar satılırsa 

Yaklaşık 5.500.000.000 TL ilk yıl 

2. yıl en az 3.000.000.000 TL 

10 Yıllık tasarruf 32.500.000.000 TL olacaktır 

Bu paralarla neler yapılmaz ki? 

-Bir sürü ara teknik eleman yetiştirilir, ekmek kapısı açılır,  

-Eğitim kaliteli olur, soba bile yakamayan çoğu beceriksiz devletin bile görevlendirirken ek sınava tabi tuttuğu öğretmenler kaliteli hale gelir. 

-Yoksul dul ve emekliliği olmayan fakirlere yardım sağlanır, onların hrcamaları zaten devlete KDV ve ÖTV olarak dönecek, (işsizlik fonunda biriken paralar işsizlere ve fakirlere ulaşma durumu yok, paralar başka yerlerde kullanılıyor) 

-Hastaneler daha kaliteli olur,  

HERKESE MAKAM ARACINA ARTIK SON VERİLSİN! 

MAKAM ARACI OLANLARIN ÇOĞUNUN ZATEN ARABASI VAR! 

Bu arada yıllar önce Holanda'da işine bisikletle giden bir çok kamu görevlisi, subay, amir, yönetici gördüm, bu muhteşem birşey. Avrupa'nın başarısının altında ADALET, EŞİTLİK ve AKILCILIK var. "BAL TUTAN PARMAĞINI YALAR YOK" 

Devleti yönetenler her türlü kayıp kaçağı araştırır; bunu neden araştırmıyor, en büyük kayıp kaçaklar MAKAM ARAÇLARI GİBİ GEREKSİZ SALTANAT HARCAMALARINDA VAR, SAYIN ŞİMŞEK, Lütfen Partinizin adında bulunan "Adalet" kavramına uygun davranın ve satın bu araçların 100 Binlik fazla kısmını LÜTFEN. 

Bu araçların sayıları bu kadar yüksek olduğu sürece yapılan özelleştirmeler hep samimi görünüm vermedi....

AB ortalaması olan 10 bin araç (ki bu araçların herşeyini devlet karşılamıyor AB de) yeterde artar bile. 10 yılda 30 milyar tasarruf sağlayarak Fakir fukaranın dualarını almak istemezmisiniz? 

Halkın gırtlağından kesilen onca vergi MAKAM SALTANATINA harcanmamalı... 

Herşeyden öte bazı çok lüks makam araçları uydulardan bile kontrolü ele geçirilebilmekte, bu değerli ve ülkesini düşünen Devlet adamlarımızın güvenliği açısından iyi mi? Sayın Başbakanımızın aracının içinde mahsur kaldığını ve balyozla camlar kırılarak kurtarıldığını hatırlayınız. 

Saygılarımla 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..