Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '09

 
Kategori
Siyaset
 

Türkler, Kürtler ve Araplar

Birinci Dünya Savaşını sona erdiren Mondros Antlaşmasında (30-ekim-1918) Süleymaniye, Musul ve Kerkük Osmanlı Devletine bırakılmıştır. Ama İngilizler bu yerleri işgal edivermişlerdir. Lozan Konferansında Dış işleri bakanımız İsmet İNÖNÜ bu toprakların XI. Y.Y dan beri bizim olduğunu ısrarla belirtmesine rağmen, petrol aşığı İngilizler'i ve çıkarcı çevreleri ikna edememiştir. Ne ilginçtir ki bu sıralarda doğuda kürtleri isyana teşfik ederk iç huzuru bozmak ve bizleri parçalamak adına Nasturi Ayaklanmasın da isyancılara destek vermişlerdir. (12-28-eylül-1924)

Mustafa Kemal bu işin kesin çözümü için Irak'a müdahele hazırlıklarını başlatmıştı ki, bu seferde bir çok ilimizi kapsayan Şeyh SAİD isyanı başlamıştır.(13-şubat-1925)Yurt içindeki isyanı bastırmakla uğraşmak zorunda kalan kuvvetlerimiz, Irak seferini yapamamışlar, daha doğrusu yaptırılmamıştır.
Sürüncemede kalan Süleymaniye, Musul, Kerkük sorununu o zamanlardaki adı Milletler Cemiyeti Meclisi olan B.M bu yerlerin İngilizlere verilmesine karar vermiştir.

Batılı güçlerin KIŞKIRT, BÖL ve YÖNET stratejisi taaa 19.yy dan beri süre gelen senaryoları, şimdi yine sahnede. Sadece aktörleri değişik. Arapları böldüler, silahlı kuvvetleri bile yok, Amerika'nın güvencesi altındalar. Tabiii petrolleri bitinceye kadar. Şimdi sıra Kürtlere geldi. Kuzey Irakı böldüler, petrol Sam amcaya ve küçük biraderi İngilizlere akmaya başladı.

Acaba hiç el değmemiş Doğu ve Güneydoğu Anadolu petrol yatakları batılı güçlerin ağzını mı sulandırmaya başladı, ne dersiniz????? KIŞKIRT, BÖL ve YÖNET stratejisi yine aynı senaryoyla karşımızda.

Tamda istedikleri bir yönetim var şu anda Türkiye'de. A.B.D nin kuklası olduk. Çocuk katili Apo bunlara yol gösterecekmiş.KLAVUZU APO OLANIN BURNU PİSLİKTEN KURTULMAZ. Kafkas Savaşında bizi arkadan vuran Ermenilere kapı açıp, Azeri dostlarımıza kapı kapatacaklar. 31-aralık-2009 a kadar rumlara tüm liman ve hava alanlarımı açacaklar...........

Korkarım yurdumuzu işgal eden İngiliz, Fransız, İtalyan ve Yunanlıları denize döktüğümüz için hepsinden özür de dileyecekler. Tüm bunları yapan yurdumun kahraman şehitlerini, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, cepheye kağnıyla cephane taşıyan ninelerimizi, ördüğü çorabı cepheye yollayan bacılarımızı da vatan haini ilan edecekler.....

Amaaaaaa birşeyi unutuyorlar, UYSAL ATIN TEPİĞİ SERT OLUR.

Gerekirse yurdumuza göz dikenlerin gözlerini kör eder, onları tükürüğümüzle boğarız. BU BÖLE BİLİNE..........

 
Toplam blog
: 32
: 573
Kayıt tarihi
: 10.09.08
 
 

1953 Konya doğumluyum. Uludağ ünv. 3.sınıfta terk ettim üniversiteyi. Anarşi yoğundu o zamanlar. Pan..