Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Türklüğü aşağılamak senin tekelinde mi?

“Ard arda bilmem kaç zemheri geçti
Kurt uyur, kuş uyur, zindan uyurdu…”

Ve zemheri de uzadıkça uzadı diyordu Ahmet Arif dizelerinde…

Ülkemizde uzayıp giden zemheriler varken, ülkemizde hala kin ve nefret tohumları ekenler varken, hala birbirimizi anlamaktan uzakken, içim sıkılıyor, ruhum daralıyor.

İnsanlarımızın anlayışsızlığı, nankörlüğü, bağnazlığı kanıma dokunuyor.

Cepheye, sınır bölgesine, kurtlar sofrasına, ateşin ortasına gönderilen masum askerlerimizi savunmasız, korunmasız bırakan ordu komutanlarının terörle mücadele şahı olarak görüldüğü bir ülkede yaşıyorum.

PKK ile hülle nikâhı kıyıp da ülkede statükoyu devam ettirmek isteyen vesayetçilerin Silivri’ye gittikten sonra kahraman olmalarına şaşırıyorum.

Yazılarında ve manşetlerinde halkı tahrik edip, halkla dalga geçenlerin elini kolunu sallayarak dolaşmalarına anlam veremiyorum.

Yüzde ellilik oy oranı ile iktidara gelen hükümetin tüm üyelerine ve onlara oy verenlere karşı amansız bir mücadele sergileyip onları koyun yerine koyan, devletin derin yerinde dondurma üretip o dondurmaları üretenlerin bi taraflarını yalayanların, şimdilerde iktidar dondurma gibidir yalanmayı sever demelerine anlam veremiyorum.

Tamam, itiraf ediyorum anlam veriyorum. Verdiğim anlamın bir işe yaramadığını görememeyi neyle açıklayacağım?

Hala, masum insanların öldürülmesine alkış tutanların, onları öldüren serserileri göklere çıkartanların varlığı beynimi uyuşturuyor.

Neymiş efendim, Dink Türklüğü aşağılamış, sen her gün bu halkı aşağılıyorsun, sen her eline kalemi aldığında demedik laf bırakmıyorsun, bidon kafalı diyenlere alkış tutuyorsun, bu Türk halkını aşağılamak olmuyor da, Ermenilerle Türkler bir arada kardeşçe yaşasın diyen Hrant Dink mi aşağılamış oluyor Türklüğü?

Türklüğü aşağılamak senin gibi aşağılıkların tekelinde mi? Sen aşağıla, bir başkası aşağıladığı için öldürülsün öyle mi?

Hayvanlar da düşünme yetisi olsaydı eminim böyle düşünen bir hayvan çıkmazdı.

Tut ki aşağılasın, tut ki Müslüman mahallesinde salyangoz satsın, sen kimsin de özgürce fikirlerini beyan eden insanları öldürme hakkını, öldürenleri savunma hakkını kendinde bulunduruyorsun?

Her Türklüğü aşağılayanlar okeyci serseriler tarafından öldürülecektiyse, kusura bakma ama ilk önce senin öldürülmen gerekiyordu, zira sen her gün aşağılıyorsun. Ki biz buna da şiddetle karşı çıkarız.

Masum gençler sınır boylarında PKK’nın kalleş kurşunlarına hedef olurken golf oynayan paşalara bir çift laf etmeyen, her fırsatta şehit cenazelerinde hükümeti protesto etmek isteyen sen!

Askerler şehit olurken kimse Türk Askeriyiz diye sokaklara dökülmüyor diyorsun, ama hepimiz Hrant’ız diye herkes sokaklarda diyorsun!  Gayri meşru düşüncelere bak sen!

Basın özgürlüğü yok bu ülkede diyerek Silivri’ye gönderilen gazetecilere boy boy selamlar çakıyorsun ama Ermeni asıllı diye bir adamın özgürce fikirlerini dile getirmesine Türklüğü aşağıladı, diyebiliyorsun.

Silivri’dekiler halkı aşağılayıp, halkın seçtiği iktidarı silah zoruyla yıkmaya çalışanların postallarını yaladığı için içerideler.

Senin gibi insanları görünce, ünlü Türk düşünürü Cem Yılmaz’ın o repliği geliyor aklıma:

Maymundan mı geldik bilmem ama maymuna doğru gittiğimiz kesin!

Ve ne yazık ki zemheri uzadıkça uzayacak gibi…

mustafasus@hotmail.com

www.mustafasus.com 

 
Toplam blog
: 394
: 178
Kayıt tarihi
: 17.09.09
 
 

Bir kurumda yönetici olarak çalışmaktayım, 1974 Kayseri doğumluyum. Son demine varmadan hayatın h..