Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '11

 
Kategori
Tarih
 

Tutmayan Hesaplar

AKP’nin PKK konusundaki hesaplarının hiçbiri tutmadı. Hal ve gidiş yanık kokuyor, duman da tütmeye başladı... 

AKP’nin Kıbrıs konusundaki hesapları, Kıbrıslılar’ın olağanüstü katkıları ile tuttu tutacak gibi... 

AKP’nin AB konusundaki hesabı hesap değildi ama seçim öncesi vaatten kim ölmüş ki? 

ABD’nin Mısır konusundaki hesapları, Suudi Arabistan’ın çıkışıyla ve Mübarek’in herkesi ters köşeye yatırışıyla kayaya tosladı. Sırada daha, Katar, BAE, Kuveyt var ki hepsinin petrol kapasitesi global kapasitenin % 50 si civarında. Ayrıca, ABD’nin İran üzerindeki Şah döneminde tutmayan hesabı, bunu % 65 yapar. Ayrıca Çin’in, Nijerya, Sudan, Venezüella girişimleri de bir % 10 daha edecek gibi. (Burada ABD’nin eldeki kuşları kaçırırken, Çin’in gelecekteki kuşları tutması stratejilerindeki farklılık, değişen değişim rüzgarlarının pusulasını ibre(t)liyor.) 

ABD’nin AKP tezkere hezimetinde, hesaplarının tutmadığı ifşa edildi. 

ABD’nin Fuller üzerinden ve AKP yoluyla, ılımlı İslam gibi, tanım gereği mümkün olmayan hesapları (ılımlı şeriatın mümkün olmadığı veya şeratın mutlak olduğu gerçeği), ayrı bir kara mizah konusu. Fuller kendi kitaplarını okumamış gibi davranırken, ABD sanki Fuller CIA’de hiç çalışmamış gibi davranıyor. 

Dünya ABD ve AKP üzerine dönmüyor elbette... 

Çin’in kanırtma stratejisi, kendisi de kanırtılmaya başlayınca iflas edecek. Yani, Çinliler’in araba ve sigorta merakı, ekonomilerinin çöküşünü epey öne aldı. Ayrıca global petrol bitimi de öne alınmış oldu. 

Bu koşullar oluştuktan sonra, artık dilerim ki AKP 2011 genel seçimlerini kazanır, Erdoğan 2012 de cumabi olur. Ondan sonra seyreyle yepyeni gümbürtüleri... 

İşbu yazarın da, aç tavuk buğday ambarında rüya hesabı, Almanya’nın vizesiz girişe izin vermesi ertesinde, ateist olarak ilticaya yönelik hesabı, sanırım tutmayacak. 

Ne var yani, tarihin makro aktörleri olan hegemonistler böyle hatalar yapar da, tarihi seyreyleyip kaydeden gelecekbilimci böyle bir hatayı neden yapmasın? 

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..